ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισπανική «εξέγερση» κατά της καραντίνας – Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους της Μαδρίτης

1 min read

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο κέντρο της Μαδρίτης εναντίον των περιοριστικών μέτρων των αρχών με αφορμή τον κορωνοϊό, καταγγέλλοντας την «απάτη», καθώς σύμφωνα με κάποιους τουλάχιστον από αυτούς ο ιός «δεν υπάρχει».

Κραυγάζοντας «ελευθερία!», σε ατμόσφαιρα εξαιρετικά εχθρική προς τα μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα ως την πλατεία Κολόν.

Πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φόραγαν μάσκες, παρότι είναι νομικά υποχρεωτική η χρήση της στους δημόσιους χώρους στην Ισπανία.

«Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του, να πάψει να φοβάται, να λογαριάσει πως δεν μιλάμε παρά για μια βαριά γρίπη, που περιμένεις να περάσει κι αυτό είναι όλο», είπε η Μιλάγρος Σολάνα, συνταξιούχος, 71 ετών.

«Η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη από ό,τι άλλα χρόνια», πρόσθεσε, υποβαθμίζοντας τον επίσημο απολογισμό στην Ισπανία.

Δίπλα της, μια φίλη της έδειχνε στο κινητό της φωτογραφίες που κατ’ αυτήν αποδεικνύουν ότι «τα νοσοκομεία είναι άδεια», σε μια χώρα όπου πάνω από το ένα τρίτο των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι κατειλημμένο από ασθενείς με την COVID-19, όπου νοσοκομεία έχουν αναγκαστεί να διώξουν ασθενείς με άλλες παθήσεις για να εξασφαλίσουν κρεβάτια για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ορισμένοι διαδηλωτές εξάλλου καταφέρθηκαν εναντίον του εμβολιασμού.

Προσπαθώντας να ελέγξει το τρίτο κύμα, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και περιορισμούς στην κίνηση μεταξύ περιφερειών της χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.