ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισπανία: Η αστυνομία εντόπισε παράνομο εργαστήρι κατασκευής όπλων με 3d εκτυπωτές

1 min read

Η αστυνομία της Ισπανίας «ξήλωσε» ένα παράνομο εργαστήρι παρασκευής όπλων με τη χρήση 3d εκτυπωτών, το οποίο βρισκόταν στην Τενερίφη των Κανάριων Νήσων.

Στην επιδρομή της αστυνομίας κατασχέθηκαν δύο 3d εκτυπωτές, πολλαπλά εξαρτήματα όπλων, ένα αντίγραφο αυτόματου τουφεκιού, δύο τέιζερ και ένα μεγάλο μαχαίρι τύπου «ματσέτε», ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα, όπλα και πυρομαχικά.

Στο χώρο εντοπίστηκαν, ακόμη, εγχειρίδια με τρομοκρατικό περιεχόμενο και λεπτομερείς οδηγίες για «αντάρτικο πόλεως», καθώς και άλλο έντυπο υλικό σχετικά με την «ανωτερότητα της λευκής φυλής».

Σύμφωνα με τις αρχές, το εργαστήρι αυτό πρόκειται για το πρώτο του είδους του, που εντοπίζεται ποτέ στην Ισπανία.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε ύστερα από τον εντοπισμό ενός υπόπτου, ο οποίος φέρεται να επιχειρούσε να πουλήσει παράνομα όπλα και εκρηκτικά στο διαδίκτυο.

Η έρευνα οδήγησε τις αρχές στην Τενερίφη και, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο του «εργαστηρίου», ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα ενός εκτυπωτή, ο οποίος εκείνη την ώρα εκτύπωνε ένα «κοντόκαννο τουφέκι, κατά τα φαινόμενα σχεδόν ολοκληρωμένο».

Στο εργαστήριο υπήρχαν, επιπλέον, πάνω από 30 εγχειρίδια οδηγιών γύρω από την παρασκευή εκρηκτικών και την τρισδιάστατη εκτύπωση όπλων.

Η επιδρομή έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο με οδηγία δικαστή είχε παραμείνει κρυφή, με την είδηση να δίνεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: BBC 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.