ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ισχυρό μήνυμα Μεντβέντεφ Εχθρός μας είναι η Δύση και βρίσκεται παντού Για τον λόγο αυτό κατασκευάζουμε τα πιο ισχυρά όπλα

1 min read

Ισχυρό μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Medvedev προειδοποίησε, πως η Ρωσία ενισχύει την κατασκευή των πιο ισχυρών όπλων με βάση νέες αρχές για την αντιμετώπιση των δυτικών χωρών, που υποστηρίζουν το υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου.
«Ο εχθρός βρίσκεται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και πολλά άλλα μέρη του κόσμου.
Γι’ αυτό ενισχύουμε την κατασκευή των πιο ισχυρών μέσων καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών», σημείωσε ο Medvedev στον λογαριασμό του στο Telegram την Κυριακή (11/12/2022).
Το σχόλιο Medvedev απευθυνόταν στον Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Aleksey Danilov, ο οποίος ανέφερε το Σάββατο (10/11), πως ο εχθρός του Κιέβου (σ.σ.Ρωσία) βρίσκεται από τις δημοκρατίες του Donbass μέχρι το Vladivostok στην Άπω Ανατολή.

Το δόγμα του προληπτικού πλήγματος

Η Ρωσία θα μπορούσε να τροποποιήσει το στρατιωτικό δόγμα της, υιοθετώντας αυτό του «προληπτικού πλήγματος» για τον αφοπλισμό του εχθρού, δήλωσε την Παρασκευή 09/12 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, 
απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Μπισκέκ που του ζήτησε να διευκρινίσει πρόσφατες δηλώσεις του για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Λίγες ημέρες μετά την προειδοποίησή του ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται αλλά η Ρωσία δεν θα χτυπήσει πρώτη, ο Putin είπε πως η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το δόγμα της Ουάσινγκτον περί «προληπτικού πλήγματος».

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν πρώτες το δόγμα

«Κατ’ αρχάς, οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που ανέπτυξαν το δόγμα περί προληπτικού πλήγματος», είπε ο ρώσος πρόεδρος Putin σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κιργιστάν.
Η Μόσχα θα έπρεπε ίσως να εξετάσει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει τις «ιδέες που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί για τη θωράκιση της ασφάλειάς τους» συνέχισε, προτού συμπληρώσει: «απλώς το σκεφτόμαστε».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι πύραυλοι κρουζ και τα υπερηχητικά συστήματα της χώρας του είναι «πιο σύγχρονα και πιο αποτελεσματικά» από τα αντίστοιχα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την Τετάρτη (7/12) ο Putin διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα «σε καμία περίπτωση» δεν θα χρησιμοποιούσε πρώτη πυρηνικά όπλα.

Ανεύθυνη ακόμη και η νύξη για πυρηνικά

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ρώσου προέδρου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε υπογραμμίσει πως «κάθε αναφορά σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα, έστω και αόριστη, είναι απολύτως ανεύθυνη».
Το φάσμα ενδεχόμενου πυρηνικού πολέμου επέστρεψε στο προσκήνιο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, καταδεικνύοντας τη διάβρωση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής για την ασφάλεια, η οποία χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) επισημαίνει πως οι πρόσφατες στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας έχουν εγείρει φόβους ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταφύγει στο πυρηνικό οπλοστάσιό της.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.