ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα πάντα οι Αφοί Αγγελόπουλοι

1 min read

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Μπορεί να συνεχιστεί το αφήγημα «δεν πληρώνουμε τίποτα, γιατί έχουμε διαμάχη με τον πατέρα μας»; – Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη με τον πατέρα τους και ήρθε η ώρα να πάνε… ταμείο για τα χρέη προς τις τράπεζες και τη ΔΕΗ 

Από το 2016 εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση, όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε επιχειρήσει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των γιών του στην Παναμέζικη εταιρεία Grattan, με το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει τότε ακυρώσει μονομερώς τις μετοχές των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, εκδίδοντας στη θέση τους νέες στο όνομα του πατέρα τους.

Η Δικαιοσύνη, όμως, αποφάσισε και έκρινε ότι πρέπει να δικαιωθούν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος.

Η απόφαση αυτή, μάλιστα, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε απορρίψει αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου εναντίον των Παναγιώτη και Γιώργου με αντικείμενο την ανάκληση δήθεν δωρεάς μετοχών της Παναμέζικης εταιρείας προς αυτούς, αλλάζοντας πια όλη την εικόνα και δικαιώνοντας τους δύο τελευταίους.

Τώρα πια, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ελέγχουν μέσω της Grattan την ελβετική εταιρεία Ferrowohlen, ιδιοκτήτρια ενός από τα μεγαλύτερη βιομηχανικά πάρκα της Ευρώπης.

Μέχρι εδώ όλα καλά κι όλα ωραία. Ωραίες και οι «φιλικές» δημοσιεύσεις σε… φιλικά ΜΜΕ ότι δικαιώθηκαν τα δυο αδέρφια…

Πάμε όμως στην ταμπακιέρα:

Τα δυο αδέρφια, Παναγιώτης και Γιώργος δεν μπορούν πλέον να ισχυριστούν ότι δεν έχουν ρευστότητα.

Η ρευστότητα επέστρεψε και τώρα – λογικά – θα πρέπει να ξεπληρώσουν τα χρέη και τα δάνεια των άλλων εταιρειών που διαθέτουν και κυρίως της Χαλυβουργικής.

Και τα χρέη προς το δημόσιο και τα χρέη προς τη ΔΕΗ και τα δάνεια προς τις τράπεζες τα οποία έχουν καταγγελθεί αφού δεν εξυπηρετούνται εδώ και χρόνια.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τα κόκκινα δάνεια των Αγγελόπουλων μόνο αυτά που αφορούν την Χαλυβουργική ξεπερνούν τα 420 εκατομμύρια ευρώ!

Σε αυτά προστίθενται και οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, ύψους 31 εκατ. Ευρώ.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι επισήμως, η Xαλυβουργική έχει εγγεγραμμένα στα βιβλία της (χρήση 2015) αξία ακινήτων στα 291 εκατ. αξία και εξοπλισμού στα 135 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, περίπου όσα και τα χρωστούμενα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα του ταμείου. Εκτός κι αν οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν αποφασίσει να συντηρήσουν το αφήγημα: «δεν πληρώνουμε επειδή είμαστε στα δικαστήρια με τον πατέρα μας».

Μπορεί να συνεχιστεί το αφήγημα του «δεν πληρώνω»;

Θεωρητικά οι κύριοι Αγγελόπουλοι μπορούν να συνεχίσουν το δημόσιο «σόου» με τη διαμάχη μεταξύ αδελφών και πατρός. Άλλωστε το κάνουν τόσα χρόνια και καταφέρνουν να επιβιώνουν χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Από την άλλη μεριά μπορεί ενδεχομένως η κοινή γνώμη να μην έχει λόγο στο πώς θα διαχειρίζονται τις τύχες των επιχειρήσεών τους τα μέλη μιας οικογένειας. Εφόσον, όμως, η ίδια η οικογένεια εκτίθεται στο δημόσιο βίο με σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν, πρέπει να μάθει ότι θα κρίνεται ανάλογα από την κοινή γνώμη.

Πρακτικά το αφήγημα «δεν πληρώνουμε» δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς είναι γνωστό ότι η οικογένεια Αγγελοπούλου διατηρεί μια σειρά άλλων ιδιαίτερα κερδοφόρων επιχειρήσεων, με κορωνίδα την ναυτιλιακή Arcadia, που διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων τύπου aframax και suezmax παγκοσμίως.

Όπως η ίδια επαίρεται, αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που έχει αυξήσει τον στόλο της μόνο με νεότευκτα πλοία, που ναυπηγήθηκαν από την HYUNDAI και την SAMSUNG στην Κορέα.

Συμπέρασμα: Λεφτά υπάρχουν!!!

Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.