ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιράν: «Ανώφελες» χαρακτηρίζει η Τεχεράνη τις νέες κυρώσεις της ΕΕ

1 min read

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ανώφελες» τις κυρώσεις που επέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τεχεράνης, κάνοντας λόγο για «μη εποικοδομητική ενέργεια» την οποία απέδωσε σε «εσφαλμένη κρίση».

«Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα περαιτέρω ανώφελες κυρώσεις σε βάρος Ιρανών. Πρόκειται για μια μη εποικοδομητική ενέργεια λόγω εσφαλμένης κρίσης, η οποία βασίστηκε σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Ταραχές και βανδαλισμοί δεν είναι πουθενά ανεκτοί. Το Ιράν δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συμπεριέλαβε σήμερα 11 φυσικά πρόσωπα και τέσσερις οντότητες από το Ιράν στη λίστα των κυρώσεων που σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση για τη λήψη μέτρων εναντίον όσων ευθύνονται για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στο Ιράν.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.