ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιράν: Αμερικανικά drones προσέγγισαν μια στρατιωτική ζώνη

1 min read

Μη επανδρωμένα αροσκάφη των ΗΠΑ πέταξαν κοντά σε στρατιωτική περιοχή του Ιράν και δέχτηκαν “προειδοποίηση”

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προσέγγισαν μία ζώνη στρατιωτικών γυμνασίων του Ιράν κοντά στο στενό του Χορμούζ και αποχώρησαν έπειτα από μία “προειδοποίηση” του ιρανικού στρατού, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Τα γυμνάσια, που ξεκίνησαν προχθές Κυριακή και ολοκληρώθηκαν σήμερα, ήταν ένα μήνυμα σε “εκείνους που έχουν κακές προθέσεις απέναντι στο Ιράν”, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης αυτής, που αναφερόταν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Αμερικανικά drones, ΜQ-9 (γνωστά με την επωνυμία Reaper) και RQ4+ (γνωστά με την επωνυμία Global Hawk) πλησίασαν τη ζώνη όπου πραγματοποιούνταν τα κοινά γυμνάσια Zolfaghar 1400”, μετέδωσε σήμερα το Irna χρησιμοποιώντας την επωνυμία που δόθηκαν στα γυμνάσια, χωρίς να λέει πότε συνέβη το περιστατικό.

“Άλλαξαν πορεία όταν η αντιαεροπορική άμυνα τα προειδοποίησε ότι ήταν αποφασισμένη να τα αναχαιτίσει”, συνέχισε χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα ιρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια “σοβαρή” προειδοποίηση.

Τα γυμνάσια ολοκληρώθηκαν σήμερα με μια παρέλαση στην οποία έλαβαν μέρος πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων υποβρύχια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα γυμνάσια ξεκίνησαν μερικές ημέρες αφότου οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι απέτρεψε προσπάθεια των ΗΠΑ να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με ιρανικό πετρέλαιο στη θάλασσα του Ομάν, κοντά στο Χορμούζ.

Η Ουάσινγκτον διέψευσε αυτήν την εκδοχή, υπογραμμίζοντας πως δεν είχε κάνει “καμία προσπάθεια για να καταλάβει οτιδήποτε”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράν αναφέρεται σε προειδοποίηση προς αμερικανικά drones που προσεγγίζουν τον εναέριο χώρο του για στρατιωτικά γυμνάσια.

Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή του Κόλπου, η θάλασσα του Ομάν και το στενό του Χορμούζ υπήρξαν σκηνικό αρκετών περιστατικών ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ένταση κορυφώθηκε τον Ιούνιο του 2019, όταν το Ιράν ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό drone που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο του, κάτι που είχε διαψεύσει η Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.