ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ηρακλής»: Δωρεά Πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό

1 min read

Στη δωρεά ενός δεύτερου πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε η οικογένεια Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδώθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη επισκέφθηκε σήμερα το υπό ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Victor» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Παναγιώτη Λασκαρίδη. Σύμφωνα με τον ΓΕΝ, η αποδοχή της δωρεάς θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ η σχετική τελετή ένταξης του νέου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό με το όνομα «Ηρακλής» θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο.

Το νέο πλοίο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων. 

Νωρίτερα, το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τέσσερα σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) MK-V.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.