ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιπποκράτειο: Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας και του θανάτου της 3χρονης 

1 min read

«Δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου».

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας με εντολή του Θάνου Πλεύρη.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου και κατέληξε μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

Το παιδάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πόνο στο χέρι του. Το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου». Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου» δεν είχε βγει διάγνωση.

«Δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου»

«Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε την διερεύνηση να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε σε δηλώσεις της η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου, μιλώντας στο thestival.gr, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν ιστολογικές και κυτταρολογικές εξετάσεις.

«Έχουμε κρατήσει ιστολογικά, κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος  Αυτό που διαπιστώθηκε νεκροτομικά ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», τόνισε η κα Αποστολίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκρατείου τόνισε ότι αιτία θανάτου του κοριτσιού ήταν ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού γεγονός που σημαίνει ότι η 3χρονη νόσησε με κορωνοϊό, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα.  

Ερωτηθείσα για την νόσο Kawasaki ή το σύνδρομο post covid, η κα Αποστολίδου σημείωσε ότι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες πιθανές διαγνώσεις. «Από το ιστορικό που πήρα έμοιαζε και με Kawasaki αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση στο παιδί», τόνισε η ίδια.

Δημοσίευση στα Social Media