ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: Συστήματα αντι-drone και περισσότερα HIMARS στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία

1 min read

Μια νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, υποσχέθηκαν σήμερα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, προκειμένου να την βοηθήσουν να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, ιδίως απέναντι στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε ότι αυτή η νέα βοήθεια «θα σταλεί σύντομα» για να δώσει στην Ουκρανία «νέες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνά της ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή των drones».

Ο Κίρμπι είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί πολύ για την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και ότι η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που διαθέτει για να την διασπάσει. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις συμμαχικές της χώρες να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας.

To νέο πακέτο περιλαμβάνει πυραύλους για εκτοξευτές HIMARS , πυρομαχικά 155 mm, στρατιωτικά οχήματα Humvee και γεννήτριες, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου.

Τα 275 εκατομμύρια δολάρια θα καλυφθούν από το Presidental Drawdown Authority (PDA), το οποίο επιτρέπει στις ΗΠΑ να μεταφέρουν αμυντικούς εξοπλισμούς και υπηρεσίες γρήγορα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου ως απάντηση σε έκτακτη ανάγκη.

Οι ΗΠΑ τους προηγούμενους μήνες ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν στην Ουκρανία τα συστήματα αεράμυνας Hawk και Avenger για να ενισχύσουν την αντιαεροπορική ικανότητα του Κιέβου ενάντια στις αυξανόμενες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Πηγή: Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.