ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσης της πρεσβείας στο Σουδάν

1 min read

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιώτες στην περιοχή του Σουδάν για να διευκολύνουν μια ενδεχόμενη εκκένωση της πρεσβείας τους και την απομάκρυνση του προσωπικού της, εν μέσω των μαχών μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών στο Χαρτούμ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Στέλνουμε μεγάλο αριθμό πρόσθετων δυνάμεων στην περιοχή για να διασφαλίσουμε και να διευκολύνουμε την ενδεχόμενη αποχώρηση από το Σουδάν του αμερικανικού προσωπικού της πρεσβείας μας, στην περίπτωση που θα το επέβαλαν οι συνθήκες», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο σε δελτίο Τύπου, το οποίο δεν διευκρινίζει τον αριθμό των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στη συνέχεια ότι οι πρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο Τζιμπουτί, ένα μικρό κράτος με σταθερότητα στο Κέρας της Αφρικής.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την προληπτική τοποθέτηση των στρατιωτικών δυνάμεων ώστε να είναι έτοιμες, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στοχοποιούνται Αμερικανοί, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση.

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι οι δύο πλευρές να καταθέσουν τα όπλα, να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός και να αφήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στους ανθρώπους στο Χαρτούμ, δήλωσε ο Κίρμπι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε καλέσει προηγουμένως τους Αμερικανούς πολίτες στο Σουδάν να παραμείνουν, για την προστασία τους, σε εσωτερικούς χώρους.

Σουδάν: Συνεχίζονται οι αιματηρές μάχες

Αιματηρές μάχες μαίνονται εδώ και δέκα ημέρες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών, δύο αντιμαχόμενων πλευρών των οποίων ηγούνται δύο αντίπαλοι στρατηγοί, κυρίως στην πρωτεύουσα Χαρτούμ. Περισσότεροι από 300 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το Σάββατο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.