ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: Πως οι Δημοκρατικοί μπορεί να «ματαιώσουν» την προμήθεια Mirage 2000-9 των ΗΑΕ στην Ελλάδα

1 min read

Με μια κίνηση, που ευνοεί την Τουρκία και αναμένεται να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή στην Λιβύη, αλλά και στην υπόθεση πώλησης 20 μαχητικών Mirage 2000-9 στην Ελλάδα, οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να ανατρέψουν την πολιτική ειρήνευσης του Τραμπ που οδήγησε για πρώτη φορά στα χρονικά στην αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων του Ισραήλ με δύο αραβικά κράτη τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν.

Όπως αναφέρουν κορυφαίοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές αναμένουν από το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα να απορρίψει την πρόταση της διοίκησης Τραμπ για πώληση όπλων στα ΗΑΕ αξίας 23 δισ.$ και μεταξύ αυτών και των αεροσκαφών stealth 5hw γενιάς F-35.

«Συγκεντρώνουμε υποστήριξη για κάτι τέτοιο και θεωρώ ότι κάπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα το έχουμε επιτύχει», ανέφερε ο γερουσιαστής  Bob Menendez.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένει την στήριξη και από ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στο μπλοκάρισμα της πώλησης των μαχητικών αλλά και UAV της General Atomics στη χώρα αυτή του Κόλπου.

Εάν τελικά η πώληση μπλοκαριστεί αυτό θα έχει πολλαπλές αντιδράσεις. Πρώτον πιθανά ματαιώσει την προμήθεια 20 Mirage 2000-9 στην Ελλάδα, καθώς τα Εμιράτα έχουν συνδέσει την προμήθεια των F-35 με πώληση μαχητικών αεροσκαφών σε πελάτες του εξωτερικού.

Εάν αυτή δεν γίνει τελικά, ίσως να μην προχωρήσουν σε πώληση μεταχειρισμένου υλικού και δη μαχητικών αεροσκαφών.

Μια άλλη ακόμη δυσμενής επίπτωση θα είναι ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν τα ΗΑΕ για μειωμένο ρόλο στη Λιβύη και υποστήριξης του Χαφτάρ, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρόλο της Τουρκίας στην χώρα.

Τέλος αφήνουν έκθετο το Ισραήλ αφού παρασκηνιακά είχε υποσχεθεί στα ΗΑΕ ότι θα βοηθούσε στην πώληση των μαχητικών εάν υπήρχε αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.