ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ Νέες βολές κάτα Κίνα για τον κορονοϊό: «Ακόμα κρύβουν πληροφορίες»

1 min read

Η Κίνα συνεχίζει να αρνείται να παράσχει πληροφορίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αναγκαίες για την παγκόσμια αντιμετώπισή του, υποστήριξε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, καλώντας το Πεκίνο να κοινοποιήσει τα δεδομένα του.

«Ξεκάθαρα, οι Κινέζοι θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει με μεγαλύτερη διαφάνεια νωρίτερα και να είχαν κοινοποιήσει πολύ περισσότερα στοιχεία. Θα είχαμε μια καλύτερη κατανόηση αυτού του ιού και πώς θα μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Ακόμη και σήμερα, παρατηρούμε ότι αποκρύπτουν πληροφορίες, οπότε πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα και να συνεχίσουμε να τους πιέζουμε να τις κοινοποιήσουν».

«Πεκίνο και Ουάσινγκτον πρέπει να συνεργαστούν εν μέσω της πανδημίας»

Είναι κρίσιμο η Κίνα και οι ΗΠΑ να διαχειριστούν σωστά τις σχέσεις τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Γιανγκ Τζιέτσι, Κινέζος ανώτατος διπλωμάτης στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τον κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CCTV.

Ο Γιανγκ τόνισε στον Πομπέο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι ελπίζει οι ΗΠΑ να βρουν συμβιβαστικές λύσεις με την Κίνα, να εστιάσουν στη συνεργασία και να βοηθήσουν την προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευθυγράμμιση με τα θεμελιώδη συμφέροντα των χωρών τους, σύμφωνα με το CCTV.

Το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεχίσει να ανταλλάζει πληροφορίες και εμπειρία για την αποτροπή και τον έλεγχο της επιδημίας με την Ουάσινγκτον, ανέφερε ο Γιανγκ στον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.