ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οπλίζουν με κάθε κόστος τους Ουκρανούς… για να μη σταματήσουν ούτε τον χειμώνα τις μάχες με τους Ρώσους

1 min read

Αν και βασική εκτίμηση είναι ότι οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα μειωθούν σε ένταση κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών λόγω των πολιτικών θερμοκρασιών, του χιονιού αλλά και της λάσπης στο πεδίο της μάχης, συνθήκες που αναμφίβολα θα δυσχεράνουν το έργο των στρατιωτικών δυνάμεων και των δύο πλευρών, η Δύση φαίνεται πως «ποντάρει» στη συνέχιση των συρράξεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ όχι μόνο προμηθεύουν αλλά και επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων, ζεστών ρούχων και αντί – drone τεχνολογίας στους Ουκρανούς, έτσι ώστε αυτοί να είναι επιχειρησιακά έτοιμοι να δώσουν σκληρές μάχες και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Μάλιστα η Ουάσινγκτον εκτιμά πως η στήριξη των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην πρώτη γραμμή είναι αναγκαίο να γίνει τώρα, πριν την έλευση του χιονιού και του πάγου, έτσι ώστε να συνδράμει το Κίεβο να είναι σε θέση να διατηρήσει τα εδάφη που έχει ανακαταλάβει έως σήμερα, και το επόμενο διάστημα.

Εξοπλισμός για τον χειμώνα

Πρόσφατα, αξιωματούχος της Δύσης, μιλώντας ανώνυμα στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, υποστήριξε ότι η Συμμαχία έχει ήδη αρχίσει να παρέχει χειμερινό εξοπλισμό, υποστηρίζοντας ότι «οι Ουκρανοί στην πρώτη γραμμή του μετώπου, νιώθουν έτοιμοι για την χειμερινή εκστρατεία».
«Η διεθνής βοήθεια είναι επικεντρωμένη στον χειμώνα» είπε ο Δυτικός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας ότι η Δύση πιστεύει ότι παρά το γεγονός ότι το χιόνι, η λάσπη και ο πάγος θα επιβραδύνουν την κίνηση των στρατευμάτων, το Κίεβο μπορεί να συνεχίσει την αντεπίθεση του για να ανακτήσει εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή των Ρώσων, ακόμα και αν αυτό χρειαστεί να γίνει υπό πολικές θερμοκρασίες.

Μήνυμα από ΗΠΑ

«Περιμένω ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα για να ανακτήσει το έδαφός της και να είναι αποτελεσματική στο πεδίο της μάχης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, στέλνοντας το μήνυμα στο Κίεβο ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανάσχεση στην προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι εδώ και δύο μήνες ο ουκρανικός στρατός έχει καταφέρει να κερδίσει εδάφη που ελέγχονταν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να προελαύνει σε περιοχές που πρόσφατα προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία.
Μάλιστα ο πρόεδρος Putin έχει προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει, εάν χρειαστεί, όλο το οπλοστάσιο του – ακόμα και πυρηνικά όπλα – για να προστατεύσει το ρωσικό έδαφος, που αφορά και τις τέσσερις προσαρτηθείσες ουκρανικές επαρχίες των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia.

Γραμμή και από ΝΑΤΟ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος επανέλαβε την αισιοδοξία του Αμερικάνου υπουργού Άμυνας για τις πιθανότητες της Ουκρανίας και των δυνάμεων της να καταγράψουν περαιτέρω πρόοδο έναντι της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
«Είναι καθήκον μας να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεξάγουν σημαντικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να συνεχίσουμε να τους προμηθεύουμε τα πάντα, από καύσιμα, χειμερινά ρούχα, σκηνές μέχρι προηγμένα οπλικά συστήματα», είπε ο Stoltenberg.
Είναι προφανές πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ωθούν τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις με την ίδια ένταση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα – όσο απίθανο και αν αυτό φαντάζει λόγω των καιρικών συνθηκών – έτσι ώστε να μην χαθεί το «momentum» που έχουν αποκτήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες οι Ουκρανοί.
Άλλωστε είναι γνωστό πως η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση σε στρατιωτικό – και όχι μόνο – επίπεδο χωρίς τη συνδρομή της Δύσης, από την οποία εξαρτώνται απόλυτα όσον αφορά τον εξοπλισμό τους με όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό, ακόμα και εκπαίδευση των στρατιωτών τους.

Προειδοποίηση Ρωσίας

Την ίδια στιγμή πάντως η Ρωσία εξακολουθεί να προειδοποιεί το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ότι με αυτή τη στάση τους εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στην ουκρανική σύγκρουση και έρχονται πιο κοντά στο ενδεχόμενο μιας άμεσης σύγκρουσης με το ρωσικό στρατό.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα προμηθεύσει με περισσότερα όπλα και πυρομαχικά το καθεστώς του Κιέβου, ποιος θα παράσχει πληροφορίες, ποιος θα εκπαιδεύσει προσωπικό και θα εκδώσει οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.
Με αυτόν τον τρόπο έρχονται ολοένα και πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μaria Zakharova, η οποία ανέφερε ότι η στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία, βάσει των τελευταίων στοιχείων, έχει ξεπεράσει τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η δυτική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 28,3 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δοθεί από τις ΗΠΑ.

Είστε χορηγοί τρομοκρατών

«Εσείς, το ΝΑΤΟ δεν είστε απλώς συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου.
Είστε ακριβώς αυτοί που αναφέρετε τακτικά στις δηλώσεις και τις δηλώσεις σας.
Είστε χορηγοί τρομοκρατικών ενεργειών που γίνονται υπό την αιγίδα του καθεστώτος του Κιέβου και με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ, τόσο στο πλαίσιο της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όσο και ως μεμονωμένα μέλη της» υποστήριξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.