ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση αδειάζουν τον Zelensky: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι κεντρικό ζήτημα αυτή την στιγμή

1 min read

Η Ουκρανία είναι πειραματόζωο, ο Zelensky μαριονέτα και ο Ουκρανικός λαός θύμα… αυτό αποδείχθηκε ακόμη μια φορά όταν ο ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε την άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Όταν η Ρωσία προσάρτησε, τα εδάφη της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, το Donetsk, το Luhansk, την Kherson και Zaporizhia… η άμεση απάντηση της Ουκρανίας ήταν η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ…
Ωστόσο τόσο οι αμερικανοί που διοχετεύουν δισεκ. στην Ουκρανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση άδειασαν τον Zelensky… το θέμα αυτό της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι κεντρικό δήλωσαν ή ότι θα πρέπει όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να εγκρίνουν την είσοδο της Ουκρανίας…όταν π.χ. γνωρίζουμε ότι η Τουρκία θα ασκήσει veto.

Είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει.
Η Ουκρανία χρησιμοποιείται χυδαία από την Δύση ενάντια στην Ρωσία, στέλνουν οπλικά συστήματα τροφοδοτώντας τον πόλεμο αντί να δίνουν μάχη για την ειρήνη, στέλνουν οπλικά συστήματα για να σκοτώσουν ρώσους… και η φαύλη κατάσταση επιδεινώνεται…

Lloyd Austin αμερικανός υπουργός άμυνας: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκριθεί από όλα τα μέλη

Ο επικεφαλής του αμερικανικού πενταγώνου Lloyd Austin υποστηρίζει ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ πρέπει να αξιολογηθεί από όλα τα μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην πολιτική «ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ, αλλά λένε ότι η απόφαση για την επέκτασή του πρέπει να ληφθεί από όλες τις χώρες της Συμμαχίας σχολιάζοντας την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με ταχύρρυθμες διαδικασίες.
«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την πολιτική «ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ, αλλά το πώς θα προχωρήσει η είσοδος νέων μελών στη συμμαχία είναι πραγματικά ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί μεταξύ των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ που ψηφίζουν.
Οπότε το θέμα πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον.
Αλλά αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι είμαστε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε ότι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία έχει αυτό που χρειάζεται για ανακτήσει τα εδάφη της.
Και βλέπουμε κάποια πραγματικά καλά αποτελέσματα να δημιουργούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις».

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέγραψε την αίτηση της Ουρκανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το εάν η συμμαχία ήταν έτοιμη να εξετάσει την αίτηση.
Ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev συνέκρινε την προσπάθεια της Ουκρανίας με αίτημα να «επιταχυνθεί η έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Josep Borrell (Εξωτερική πολιτική ΕΕ): Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι κεντρικό θέμα

Η φιλοδοξία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στη συμμαχία είναι κατανοητή «αλλά αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή».
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ πιστεύει ότι είναι πιο σημαντικό να υποστηριχθεί η αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.

Αδύνατος ο τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Το γεγονός ότι το Donetsk, το Luhansk, η Zapοrizhia και η Kherson προσχώρησαν στη Ρωσία καθιστά πρακτικά αδύνατο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell.
«Κανείς δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση αυτών των εδαφών».
Σύμφωνα με τον κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ, αυτή η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης καθιστά «πρακτικά αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin μαζί με τους εκπροσώπους των 4 ρωσώφων περιοχών υπέγραψαν συνθήκες για την προσχώρησή τους στη Ρωσία.
Στην ομιλία του στην τελετή υπογραφής, ο Putin κάλεσε την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.