ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: Έξω φρενών ο Τιμ Κουκ της Apple για τον εκλογικό νόμο στην Τζόρτζια

1 min read

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple, Τιμ Κουκ, ένωσε τη φωνή του με εκείνες άλλων ηγετικών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων, για να καταγγείλει τους νέους περιορισμούς στο δικαίωμα ψήφου στην Τζόρτζια, για τους οποίους πολλοί λένε ότι στοχεύουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες.

«Η αμερικανική ιστορία είναι η ιστορία της επέκτασης του δικαιώματος ψήφου σε όλους τους πολίτες και, ιδίως οι μαύροι, χρειάστηκε να κάνουν πορείες, να αγωνιστούν, ακόμη και να δώσουν τη ζωή τους, για πάνω από έναν αιώνα, για να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τιμ Κουκ.

Με τον νέο νόμο, που στηρίχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Τζόρτζια, αυξάνονται οι προϋποθέσεις ταυτοποίησης των ψηφοφόρων που επιλέγουν την επιστολική ψήφο, συντομεύεται η περίοδος πρόωρης ψηφοφορίας για τις επαναληπτικές εκλογές ενώ θεωρείται πλημμέλημα οι πολίτες να προσφέρουν φαγητό και νερό στους ψηφοφόρους που περιμένουν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους.

«Η Apple πιστεύει ότι, εν μέρει χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας, θα έπρεπε να είναι ευκολότερο από ποτέ για κάθε πολίτη που το δικαιούται, να ασκεί το δικαίωμά του στην ψήφο», πρόσθεσε ο Κουκ.

Εναντίον του μέτρου έχει ταχθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενώ οργανώσεις για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων προσέφυγαν στα δικαστήρια, με το σκεπτικό ότι στόχος του είναι να περιοριστούν τα εκλογικά δικαιώματα των μαύρων και άλλων μειονοτήτων. Την Τετάρτη, πολλά διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών εξέδωσαν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τους περιορισμούς αυτούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.