ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις σε βρεφικό γάλα  αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων

1 min read

Oι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις σε βρεφικό γάλ.Οι ελλείψεις ξεκίνησαν εδώ και δύο εβδομάδες και είναι κάτι πρωτοφανές για την αμερικανική αγορά και δείχνει πως η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει βαθιά προβλήματα παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ ήθελαν να πιστεύουν πως η κρίση που προκλήθηκε από τις αντι-ρωσικές κυρώσεις θα έβλαπτε πρωτίστως την Ρωσία και την ΕΕ.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και των αντι-ρωσικών κυρώσεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden  θα συναντήσει εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου και παραγωγούς βρεφικού γάλακτος, εν μέσω πιέσεων να αντιμετωπίσει δραστικά την κατάσταση, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Πολλοί γονείς που αναζητούν γάλα σε σκόνη για τα μωρά τους βλέπουν άδεια τα ράφια στα καταστήματα, εξαιτίας των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού που επιδεινώθηκαν από το κλείσιμο ενός εργοστασίου της εταιρείας Abbott.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει η εταιρεία Datasebly, το ποσοστό εξαντλήσεως αποθεμάτων βρεφικού γάλακτος έφθασε στο 43% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Απριλίου.

Πριν από λίγο έκανε έκκληση να σταματήσει ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας από το Ναυτικό της Ρωσίας μέσω twitter o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Από την Μαύρη Θάλασσα διεξάγονται οι εξαγωγές σιτηρών σε ολόκληρο τον κόσμο.H κυβέρνηση των ΗΠΑ δέχεται πιέσεις να οργανώσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο ώστε να γίνει δυνατή η εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών  που έχουν «μπλοκαριστεί» εντός της Ουκρανίας, όπως έγραψε το Politico.«Η Ουκρανία είναι μια κρίσιμη πηγή γεωργικών προϊόντων και βασικός κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας εμποδίζει αυτά τα αγαθά να φύγουν και απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με υποσιτισμό και πείνα. Ο αποκλεισμός πρέπει να τελειώσει», έγραψε ο κ. Μπλίνκεν.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος λιμού σε αρκετές περιοχές του Κόσμου, ενώ αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε 87 φορτηγά πλοία να αποπλεύσουν από ουκρανικά λιμάνια, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Παραλείπει όμως να αναφέρει ότι ο αποκλεισμός αυτός είναι μέρος μίας πολεμικής σύγκρουσης η οποία ξεκίνησε από την αμερικανική αδιαλλαξία για να ενταχθεί με κάθε τρόπο η Ουκρανία στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.