ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιντλίμπ: Μυρίζει πάλι μπαρούτι – Ενισχύει τις δυνάμεις του ο τουρκικός στρατός

1 min read

Ο τουρκικός στρατός έστειλε μεγάλες ενισχύσεις μέσω της διέλευσης Kafr Lousen που συνδέει την επαρχία Χατάι με την Ιντλίμπ, στη Συρία.

Σύμφωνα με αναφορές της αντιπολίτευσης, ο τουρκικός στρατός έστειλε αυτοκινητοπομπή στο Ιντλίμπ, αναπτύσσοντας ακόμη αρκετούς κομάντο και τεθωρακισμένα οχήματα σε διάφορα μέρη αυτής της επαρχίας στη βορειοδυτική Συρία.

Η άφιξη της τουρκικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής έρχεται την στιγμή που ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) επίσης συσσωρεύει δυνάμεις στην περιοχή Jabal Al-Zawiya του Ιντλίμπ.

Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία του Σότσι στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο τουρκικός στρατός εγκαθιστά σταθμούς παρατήρησης σε διάφορες περιοχές πρώτης γραμμής στη βορειοδυτική Συρία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από την επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού στο νότιο Ιντλίμπ πριν από λίγους μήνες, φαίνεται πως ο στρατός του Άσαντ καταφέρνει να ξεπερνά αυτούς τους τουρκικούς σταθμούς παρατήρησης για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των ανταρτών.

Μετά τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις θέσεις του Συριακού Στρατού τον Μάρτιο, φαίνεται ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας «χάνουν την υπομονή τους» και παίρνουν θέσεις για πιθανές συγκρούσεις, ειδικά κατά μήκος της περιοχής Jabal Al-Zawiya του Ιντλίμπ.

Πηγή: Al-Masdar News

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.