ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Επιτροπή Εμβολιασμού λέει «όχι» στο εμβόλιο στους 12-15 ετών, οι αρχίατροι λένε «ναι»!

1 min read

Σοβαρές διαφωνίες έχουν προκύψει στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και συγκεκριμένα των ηλικιών 12-15. Προ ημερών, η η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (Joint Committee on Vaccination and Immunisation, JCVI) δημοσίευσε το πόρισμά της, σύμφωνα με το οποίο, είναι υπερβολικά μικρό το όφελος από τον εμβολιασμό υγιών ανηλίκων 12-15 ετών.

Θυμίζουμε ότι στην έκθεση της 3ης Σεπτεμβρίου, η JCVI σημειώνει ότι «τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως τα μεμονωμένα οφέλη από τον εμβολιασμό έναντι του Covid-19 στα παιδιά 12-15 ετών που δεν έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας είναι μικρά».

  • Η επιτροπή συμπεραίνει ότι «το περιθώριο οφέλους, από πλευράς υγείας θεωρείται υπερβολικά μικρό για να υποστηριχτεί οδηγία για ένα καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε υγιή παιδιά 12-15 ετών». Και ξεκαθαρίζει επί λέξει: «Αυτή η οδηγία δεν βασίζεται σε εκτιμήσεις για διαθεσιμότητα εμβολίων, μελλοντικές προμήθειες ή κόστη εμβολιαστικών προγραμμάτων. Όταν διατυπώνει οδηγίες σε σχέση με την ανοσοποίηση των παιδιών, η επιτροπή θεωρεί ότι στο επίκεντρο της απόφασής της πρέπει να είναι το όφελος για τα ίδια τα παιδιά σε σύγκριση με τις όποιες πιθανές βλάβες από τον εμβολιασμό σ’ αυτές τις ηλικίες».

Συμπερασματικά, η οδηγία της βρετανικής επιτροπής για τα παιδιά 12-15 ετών είναι ότι εμβόλιο θα πρέπει να κάνουν μόνο όσα από αυτά πάσχουν από συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις, όπως αιματολογικό καρκίνο, συγγενή καρδιοπάθεια, σοβαρές αναπηρίες των νεύρων, διαβήτη τύπου 1, δρεπανοκυτταρική νόσο, ανοσοκατασταλμένα παιδιά και κάποιες άλλες, λιγότερο συχνές ασθένειες σ’ αυτές τις ηλικίες, όπως νεοπλάσματα και σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

Τι λένε οι αρχίατροι

Οι αρχίατροι των τεσσάρων επαρχιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) συνέστησαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 οι υγιείς έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών.

Η σύσταση αυτή, που είναι αντίθετη με τα συμπεράσματα της επιτροπής που επιβλέπει την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, σημαίνει ότι τρία εκατομμύρια ανήλικοι θα είναι επιλέξιμοι για να λάβουν μία και μόνη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Οι τέσσερις αρχίατροι ζήτησαν επίσης από την επιτροπή να εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης και δεύτερης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου στους εφήβους αυτής της ηλικιακής ομάδας, όταν θα είναι διαθέσιμα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα απ’ όλον τον κόσμο.

Επαφίεται πλέον στις κυβερνήσεις των τεσσάρων επαρχιών να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

Στην Αγγλία έχει ήδη ζητηθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείς (NHS) να προετοιμαστεί για να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, εάν το συνιστούσαν οι αρχίατροι.

Πολλές δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, εμβολιάζουν εδώ και εβδομάδες τους εφήβους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.