ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Iνδία ”καλεί” Ελλάδα: ”Ήρθε η στιγμή να ενωθούμε στρατιωτικά & οικονομικά”

1 min read

Συνέντευξη-”βόμβα” έδωσε στο Πενταπόσταγμα ένας από τους μεγαλύτερους Ινδούς επιχειρηματίες

Ο Ατζάι Κουμάρ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fox Petroleum Limited, μίλησε στο Pentapostagma και στον Ανδρέα Μουντζουρούλια, για την Ινδία, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το Πακιστάν. Πιστεύει ότι Eλλάδα και Ινδία πρέπει να συμμαχήσουν και να δημιουργήσουν έναν κοινό άξονα απέναντι σε Τουρκία, Πακιστάν και Κίνα. 

Ο Ατζάι Κουμάρ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην Ινδία. Η εταιρεία του δραστηριοποιείται στους τομείς του βιομηχανικού πετρελαίου, στο φυσικό αέριο και στην παραγωγή και διανομή ενέργειας. 

Η Fox Petroleum δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Αφρική.
 
Ο Ατζάι Κουμάρ έχει άριστες επαφές με την Κυβέρνηση της Ινδίας και θέλει να προωθηθούν οι σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας. 

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του 


 
Ερώτηση: Κύριε Ατζάι Κουμάρ, πώς βλέπετε να εξελίσσονται οι σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας; 
 
Απάντηση: Ελλάδα και Ινδία πρέπει να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Η Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη για την Ινδία. Η Ινδία ήταν η τιμώμενη χώρα στην 74η (2009) και την 84η (2019) Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 
Ο πρώτος Έλληνο-Ινδικός Επιχειρηματικός Σύλλογος ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2019. Επισκέφτηκα την Ελλάδα πριν λίγα χρόνια και συνάντησα την πρώην Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Κοντουρά. Τότε της πρότεινα να κάνω επενδύσεις 2 δισ. δολάρια. Σκόπος μου ήταν και είναι να δημιουργήσω με τεράστια έκταση, όπου εκεί θα γυρίζονται ταινίες.

Έτσι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουμε τεράστιες κινηματογραφικές εταιρείες παραγωγής και με αυτό τον τρόπο θα βοήθησουμε τον Ελληνικό τουρισμό.
 
Ερώτηση: Η Ελλάδα και η Ινδία δεν έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους – Πως μπορεί η Ινδία να βοηθήσει την Ελλάδα;

 
Απάντηση: Θέλω να σας αποκαλύψω το εξής. Η Ινδία και η Ελλάδα συμφώνησαν να ενισχύσουν τους αμυντικούς τους δεσμούς. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να εργαστούν στον αμυντικό τομέα και να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών τους βιομηχανιών. Είναι απαραίτητο. Η ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας έρχεται σε μια στιγμή που το Πακιστάν συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται 5.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα.
 
Ινδία και Ελλάδα έχουν τρομερούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με τις ινδικές πηγές, τα ελληνικά στρατεύματα (Γιαβάνα) βοήθησαν τον Τσαντρακούπτα Μαράγια στην ανατροπή της δυναστείας Νάρντα και στην ίδρυση της Αυτοκρατορίας της Μαριάν. 

Το 303 π.Χ., ο Σέλευκος Α΄ οδήγησε τον στρατό του στο Ινδό ποταμό, όπου συνάντησε τον Τσαντρακούπτα. Ο Τσαντρακούπτα και ο Σέλευκος Α’ κατέληξαν τελικά σε συμμαχία. Ο Σέλευκος του έδωσε την κόρη του για γάμο και παραχώρησε τα εδάφη της Αραχωσίας (σύγχρονη Κανταχάρ), της Χεράτ, της Καμπούλ και της Μακράν. Με τη σειρά του έλαβε από τον Τσαντρακούπτα 500 ελέφαντες, τους οποίους χρησιμοποίησε στη Μάχη της Ιψού.
 
Η ειρηνευτική συνθήκη έγινε με «συμφωνία γάμου» (Επιγαμία στα Ελληνικά). Το δικαίωμα, να επιτρέπεται σε πολίτες ενός κράτους να παντρευτούν γυναίκα από άλλο κράτος ή να δώσουν μία κόρη για γάμο σε πολίτη άλλου κράτους, ελάμβανε χώρα μέσω διακρατικών συμφωνιών, ιδιαιτέρως στους ελληνιστικούς χρόνους. Έτσι τότε για πρώτη φορά ενώθηκαν οι Έλληνες με τους Ινδούς. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα, να ενωθούν τα δύο μας έθνη, απέναντι στις νέες προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας.
 
Ερώτηση: Τουρκία, Κίνα, Πακιστάν αποτελούν κίνδυνο για την οικονομία της Ινδίας;
 
Απάντηση: Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Κοιτάξτε, πιστεύω πως μία συμμαχία ανάμεσα σε Γαλλία, Ελλάδα, και Ινδία, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον άξονα Τουρκία, Κίνα, Πακιστάν. Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Το Πακιστάν είναι χώρα τρομοκρατών, ενώ η Κίνα είναι μια μη αξιόπιστη χώρα, ειδικά μετά την πανδημία του Covid-19. 

Aπό την άλλη, Ινδία και Ελλάδα, όπως και η Γαλλία. έχουν αναπτύξει τρομερούς δεσμούς μέσω της ιστορίας και πρέπει να υποστηρίξουμε οικονομικά η μία χώρα την άλλη. Πρέπει να σφυρηλατηθούν οι δεσμοί αυτοί για να αντιμετωπίσουμε το Πακιστάν, την Τουρκία και την Κίνα στο εμπόριο. Θα είναι η καλύτερη συμμαχία, θα ενισχύσει το εμπόριο, τον σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων, την οικονομία.
 
Η Τουρκία προκαλεί οικονομική ζημιά στην Ελλάδα μέσω των συνεχών προκλήσεων, το ίδιο προκαλεί να ξέρετε η Τουρκία και στην Ινδία. Προκαλεί επιχειρηματική βλάβη στην Ελλάδα και εννοείται ότι η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στους Ινδούς επιχειρηματίες.
 
Ξέρετε, η Τουρκία έχει ύπουλα σχέδια και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην Ινδία. Ήδη υποστηρίζει ριζοσπαστικές ομάδες στο Κασμίρ. Το ίδιο κάνει και η Τουρκία στην Ελλάδα. Στηρίζει ριζοσπαστικές ομάδες (μετανάστες). 

Έτσι με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία προκαλεί οικονομική αιμορραγία σε Ελλάδα και Ινδία. Καθώς οι κυβερνήσεις μας, αντί να ασχολούνται με το εμπόριο, με την οικονομία και με τις επενδύσεις, ρίχνουν συνεχώς χρήματα για την ασφάλεια. Πρέπει μαζί να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία και να σταματήσουμε τέτοιου είδους ενέργειες! 

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το 2018, ένα συνεργάτης μου, προσπάθησε να κάνει συμφωνίες με την Κύπρο και να δημιουργήσει και στην Ελλάδα μία επιχειρηματική έδρα, αλλά υπήρχαν πιέσεις από την Τουρκία να μην συμβεί αυτό, διότι δεν θέλουν την Ινδία στην περιοχή, οι Τούρκοι φοβούνται την Ινδία.

Πηγή pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.