ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ημέρα του Όχι» την 28η Οκτωβρίου και στις ΗΠΑ ζητούν Ελληνοαμερικανοί βουλευτές

1 min read

Ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της 28ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα του Όχι» κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, στο οποίο υπογραμμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.

Τονίζοντας ότι το πρωτοφανές πνεύμα και θάρρος των Ελλήνων κατάφερε να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας, ο βουλευτής Κρις Πάππας από το Νιου Χαμσάιρ σημείωσε ότι είναι υπερήφανος, που ηγείται αυτού του ψηφίσματος, ενώ, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σε ένα ψήφισμα, το οποίο αποδίδει «φόρο τιμής» στο τολμηρό «Όχι» και στον ηρωισμό του ελληνικού λαού.

Τέλος, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης από τη Φλόριντα ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων, και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ εισάγεται προς κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Έλιοτ Ένγκελ, ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους. «Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν είναι ικανοποιημένη από αυτά τα σχέδια, αλλά και πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την κυβέρνηση της Τουρκίας» δήλωσε με νόημα ο Ένγκελ, σχολιάζοντας το γεγονός, και προφανώς δημιουργώντας νέους πονοκεφάλους στην Άγκυρα, αλλά και στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά τους, οι πρωτεργάτες για το ψήφισμα Άνταμ Σιφτ από το κόμμα των Δημοκρατικών και Γκας Μπιλιράκης από τους Ρεπουμπλικάνους, σε επιστολή τους κάλεσαν τους συναδέλφους τους στο Κογκρέσο να «προσχωρήσουν μαζί μας, για να καταστήσουν σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ποτέ συνένοχοι στην άρνηση γενοκτονίας και ότι θα φωνάξουμε τις θηριωδίες του σήμερα και εκείνων που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα. Να αντιμετωπίσουμε τις συνεχιζόμενες μαζικές φρικαλεότητες σε όλο τον κόσμο και να εργαστούμε πυρετωδώς για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και να τερματίσουμε τις μάχες στη Βόρεια Συρία. Η σιωπή του Κογκρέσου σχετικά με την Αρμενική Γενοκτονία πριν από έναν αιώνα υπονομεύει την ηθική μας στάση».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.