ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ημέρα της Νίκης: Με διηπειρωτικούς πυραύλους θα κάνει επίδειξη δύναμης η Ρωσία

1 min read

Με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

Όπλα που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους θα συμμετάσχουν στην παρέλαση που διοργανώνεται την 9η Μαΐου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Συγκεκριμένα, στη σημερινή πρόβα συμμετείχαν διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iars RS-24 και το σύστημα Iskander, πιο μικρής εμβέλειας.

Η παρέλαση αναμένεται να αποτελέσει επίδειξη ισχύος της Ρωσίας εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία. Η άποψη αυτή ενισχύεται δεδομένου ότι ούτως ή άλλως, τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιούσε αυτήν την παρέλαση για να κάνει επίδειξη της δύναμης των ενόπλων δυνάμεών του, αποκαλύπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις νέα υπερσύγχρονα όπλα. Κατα συνέπεια, λοποίν, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να κάνει και αυτή τη φορά.

Στην πρόβα, αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην επίθεση στην Ουκρανία παρέλασαν σε τεθωρακισμένα οχήματα και αναμένεται επομένως να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση της Δευτέρας, σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Φέτος, αν και τα άρματα μάχης και οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα παρελάσουν όπως συνήθως στην εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, το μυαλό θα είναι στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα έχει εξαπολύσει από τα τέλη Φεβρουαρίου μια επίθεση, η οποία έθεσε υπό αμφισβήτηση την εικόνα των ενόπλων δυνάμεών της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πούτιν, που θα εκφωνήσει μια πολυαναμενόμενη ομιλία, θα ήθελε να ξεχάσει την απώλεια του καταδιωκτικού Moskva. Η Μόσχα επιβεβαιώνει πως βυθίστηκε έπειτα από μια πυρκαγιά που ξέσπασε από ατύχημα, όμως το Κίεβο διαβεβαιώνει ότι η παράκτια άμυνά του το έπληξε.

Την ώρα που αυτήν την παρέλαση θα την παρακολουθήσουν από κοντά οι δυτικές πρωτεύουσες, ο Πούτιν θα έχει μια νέα ευκαιρία να στείλει προειδοποιήσεις, καθώς η Μόσχα έχει αναφέρει πολλές φορές την πυρηνική απειλή.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το «αεροσκάφος της Αποκάλυψης», ένα Ιλιούσιν Il-80, που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα από τον αέρα, στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου, θα πετάξει πάνω από την Κόκκινη Πλατεία.

liberal.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.