ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ίλιγγο προκαλεί η ακρίβεια στα ελληνικά σούπερ μάρκετ Δείτε πόσο πιο ακριβά πληρώνουμε βασικά είδη από την υπόλοιπη Ευρώπη

1 min read

Ίλιγγο προκαλεί η ακρίβεια στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, την ώρα που χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία διατηρούν χαμηλότερες τιμές σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. 

Στη Γαλλία και στην Ισπανία, το γάλα είναι πιο φτηνό απ’ ότι στην Ελλάδα, ενώ στο Παρίσι, ένα πακέτο μακαρόνια στοιχίζει 31 λεπτά φθηνότερα. Μάλιστα την ώρα που οικογενειάρχες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν πάνες για τα μωρά σε Ισπανία και Γερμανία, πληρώνουν κάτι λιγότερο από 4 ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ (13%) και τον ΕΦΚ, την ώρα που στην Ισπανία, τα βασικά είδη διατροφής επιβαρύνονται με ΦΠΑ 4%, στη Γερμανία με 7% και στη Γαλλία με 5,5%!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει τον έκτο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων για τον μήνα Απρίλιο (11,3%) μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Επιπλέον, οι αυξήσεις που καταγράφηκαν σε βασικά προϊόντα, είναι μεταξύ των υψηλότερων που καταγράφηκαν.

Για παράδειγμα, η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 13,1% , την ώρα η Ευρωζώνη καταγράφει μέσο όρο αύξηση της τάξεως του 8,6%. Η τιμή του κρέατος αυξήθηκε κατά 14,3%, αύξηση σχεδόν διπλάσια από αυτή που κατέγραψε η Ευρωζώνη (8,6%).

Τα γαλακτοκομικά, τα τυριά και τα αυγά αυξήθηκαν κατά 11,8% (7,3% στην Ευρωζώνη), τα λαχανικά 13,8% (9,3% στην Ευρωζώνη), τα φρούτα 7,9% (5,4% στην Ευρωζώνη) ενώ οι βρεφικές κρέμες αυξήθηκαν κατά 9,3% (4,2% στην Ευρωζώνη).

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.