ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

29 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ηλεκτροσόκ Από την 1η Αυγούστου η ισχύς των νέων τιμών στους λογαριασμούς. ρεύματος

1 min read

Απομένουν μόλις 10 εργάσιμες μέρες μέχρι την 1η Αυγούστου οπότε θα αρχίσουν να ισχύουν οι αυξημένες τιμές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και η κυβέρνηση παραμένει απαθής.

Η λέξη «ηλεκτροπληξία» είναι μικρή για να περιγράψει αυτό που θα διαπιστώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την αύξηση των λογαριασμών και ενώ θα κληθούν να πληρώσουν, εκτός από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος του Σεπτεμβρίου,
τα εκκαθαριστικά για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος στα τέλη Αυγούστου και την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου.

Οι οικιακοί καταναλωτές επιβαρύνονται κατά 3,3%, οι πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου κατά 3%, ενώ η μόνη ευνοημένη κατηγορία είναι οι βιομηχανίες υψηλής τάσης, με τη χρέωση να μειώνεται κατά 2%.

Αυτό που κάνει τη σημερινή κατάσταση ανησυχητική είναι το γεγονός ότι τα ρεκόρ στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφορούν τη μέση τιμή στην αγορά της επόμενης ημέρας, στην οποία προστίθεται και το κόστος της αγοράς εξισορρόπησης, η οποία επίσης παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.

Η ΡΑΕ έχει λάβει πληθώρα επιστολών διαμαρτυρίας και καταγγελίες επιχειρήσεων που τροφοδοτούνται στη μέση τάση. Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποιο εμφανές μέτρο πέραν του να υποχρεώσει τη ΔΕΗ να καταργήσει τη ρήτρα ρύπων και να την αντικαταστήσει με ρήτρα χονδρεμπορικής τιμής.

  • 1. Για τους πελάτες μέσης τάσης (μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις), αυξήσεις κατά 15,6%. Συγκεκριμένα, η χρέωση ισχύος καθορίστηκε στα 1.384 ευρώ/MW (Μεγαβάτ) μέγιστης μηνιαίως τιμής της μέσης ωριαίας ζήτησης τις ώρες αιχμής (11 π.μ. – 2 μ.μ.) ανά μήνα. Η
  • προηγούμενη χρέωση ήταν στα 1.197 ευρώ.

2. Για τους λοιπούς πελάτες χαμηλής τάσης, δηλαδή τις επιχειρήσεις και τον οδικό φωτισμό, αυξήσεις κατά 6,5%. Συγκεκριμένα, η χρέωση ενέργειας ανεβαίνει στα 0,52 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,488 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οριακή μείωση αποφασίστηκε για τη
χρέωση συμφωνημένης ισχύος παροχής ανά έτος και για την ακρίβεια πέφτει στα 0,51 από 0,52 ευρώ ανά kVA.

3. Για τους οικιακούς καταναλωτές χαμηλής τάσης, αυξήσεις κατά 3,3%. Συγκεκριμένα, η χρέωση ενέργειας ανεβαίνει στα 0,56 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,542 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ίσχυε για το 2019 και το 2020. Ταυτόχρονα αμετάβλητη παραμένει η χρέωση συμφωνημένης ισχύος παροχής ανά έτος και για την ακρίβεια στα 0,13 ευρώ ανά kVA.

  • 4. Για τους οικιακούς καταναλωτές χαμηλής τάσης και δικαιούχους του ΚΟΤ και πολυτέκνους, αυξήσεις κατά 3%. Συγκεκριμένα, η χρέωση ενέργειας ανεβαίνει στα 0,62 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,602 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

5. Για τους πελάτες υψηλής τάσης (ενεργοβόρος και βαριά βιομηχανία), η χρέωση μειώνεται κατά 2%. Η χρέωση ισχύος καθορίστηκε στα 23.560 ευρώ ανά MW ετησίως, έναντι 24.062
ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.