ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία «στήνει» προβοκάτσια στο Καστελλόριζο;

1 min read

Το Καστελλόριζο ενοχλεί την Τουρκία. Γνωστό. Το μαρτυρά η «φιλολογία» ότι το Καστελλόριζο είναι πιό κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

«Η ελληνική διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων για ένα νησί 2 χιλιόμετρα μακριά από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι παράλογη και ενάντια στο διεθνές δίκαιο», ανακοίνωσε πρόσφατα -τον Ιούλιο- το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Όμως τώρα η Τουρκία δείχνει πως επιχειρεί να «στήσει» προβοκάτσια στο Καστελλόριζο, με το πρόσχημα «απειλής δημοσιογράφων» της. Κι αν το σκηνικό σας θυμίζει λίγο Ίμια, δικαίως…

Εδώ και λίγες μέρες το Καστελλόριζο βρίσκεται και πάλι στα πρωτοσέλιδα του -ελεγχόμενου από το καθεστώς- τουρκικού Τύπου, μετά και την γνωστή φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου AFP με τους εθνοφύλακες που αποβιβάζονται στο νησί.

yeni safak

Τα ίδια μέσα δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες Ελλήνων εθνοφυλάκων που έχουν καταγραφεί από μακριά, υποτίθεται από τις απέναντι τουρκικές ακτές του Κας.

Καστελλόριζο

Τώρα ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν υποστηρίζει ότι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Καστελλόριζο έχουν στοχοποιηθεί και απειλεί ευθέως την Ελλάδα!

Αφορμή η άφιξη στο Καστελλόριζο δημοσιογράφων του Anadolu, για τους οποίους -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- «ελληνικό site ανήρτησε κείμενο και φωτογραφίες, χαρακτηρίζοντας τους «πράκτορες της MIT»».

Έγραψε ο Αλτούν στο Twitter: «Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να υποκινήσει τη βία, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolu (σσ του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων) στο Καστελλόριζο. Το γεγονός ότι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αρέσκεται να παραδίδει μαθήματα περί ελευθερίας του Τύπου, ενώ η Ελλάδα, ένα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως μαφιόζικο κράτος, είναι αξιοσημείωτο».

Όμως ο Αλτούν δεν σταματά στις «παρατηρήσεις» περί «ελευθερίας του Τύπου». Στέλνει -λέει- και μήνυμα στην Ελλάδα ότι θα πληρώσει το τίμημα αν πειραχτούν οι δημοσιογράφοι.

Γράφει ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας: «Το μήνυμά μου στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: Θα πληρώσετε το τίμημα αν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πειραχτούν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο Anadolu, του οποίου το προσωπικό εργάζεται στο πιό εχθρικό περιβάλλον, εν μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσιοποίησης των προσωπικών πληροφοριών του».

Μάλιστα στο τουρκικό κείμενο, η ευθεία απειλή είναι πιό εύγλωττη: «Αν έστω και μία τρίχα από τα μαλλιά (σσ των δημοσιογράφων στο Καστελλόριζο) πειραχτεί, θα πληρώσετε το τίμημα…»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.