ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ηχητικό ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης ναυαγών Στην Χάλκη

1 min read

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα της Τρίτης ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης, με την Τουρκία να παρενοχλεί τα ελληνικά πληρώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 19 άτομα περισυνελλέγησαν από τουρκικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στα τουρκικά παράλια.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε χθες τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) . Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Σώοι περισυνελλέγησαν 96 αλλοδαποί.

Ηχητικό ντοκουμέντο

Ωστόσο, το militaire.gr παρουσιάζει σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή σκάφη της ακτοφυλακής τους τα οποία καλούσαν από τον ασύρματο τα εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν, γιατί «βρίσκονταν σε τουρκική περιοχή». Ακόμη χειρότερα, τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών με λέιζερ προσπαθούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα ελληνικά πληρώματα των ελικοπτέρων διάσωσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.