ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιερόθεος Δεν είναι υπό διωγμό η Εκκλησία, αλλά ο κορωνοϊός

1 min read

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες διαχρονικά για το ποιοι και πώς μπορούν να κοινωνήσουν, λέγοντας ότι είναι όσοι συμμετέχουν στην λειτουργία και στο τέλος αυτής λαμβάνουν την Θεία Μετάληψη ή είναι κλινήρεις κατ΄ οίκον και τους οποίους μπορεί να επισκεφθεί ο ιερέας για να τους κοινωνήσει, σχολιάζοντας την πράξη του κληρικού να προσφέρει από την πίσω πόρτα της Εκκλησίας την Θεία Κοινωνία σε πιστούς που του το ζήτησαν.

Ο Μητροπολίτης τόνισε προς όλους ότι είναι σαφές ότι οι περιορισμοί αφορούν την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι υπο διωγμόν η Εκκλησία, αλλά ο κορωνοϊός, επαναλαμβάνοντας την θέση της Εκκλησίας ότι δεν τίθεται υπό συζήτηση ότι έχει να κάνει με την Θεία Μετάληψη.

Σε ότι αφορά τους κλειστούς ναούς, ο κ. Ιερόθεος είπε ότι αποτελούν πληγή για τους κληρικούς και τους πιστούς, προτρέποντας όλους να προσευχηθούν από τα σπίτια τους.

Δημοσίευση στα Social Media