ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιερώνυμος: «Θα έρθουν περισσότερες δυσκολίες – τα χρόνια είναι πονηρά»!

1 min read

Η Λαμία γιόρτασε τον πολιούχο της, Άγιο Λουκά, αλλά και την απελευθέρωση της πόλης από τα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Παρά το ευχάριστο κλίμα της διπλής -θρησκευτικής και εθνικής- γιορτής, αυτό που περισσότερο έκανε εντύπωση ήταν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. «Θα έρθουν περισσότερες δυσκολίες – τα χρόνια είναι πονηρά», κάτι που μπορεί να εννοεί ακόμα και μια επερχόμενη εθνική ήττα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι άνθρωπος αμετροεπής, συνεπώς με τέτοιες δηλώσεις ίσως μας προετοιμάζει για μια ήττα στο πεδίο των εθνικών θεμάτων με την Τουρκία ή για κάποιο άλλο, πολύ αρνητικό σενάριο. Ο κ. Ιερώνυμος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις και ζήτησε ενότητα σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας κατά τη διάρκεια της δοξολογίας: «Μία ευχή θα ήθελα να κάνω: Η σημερινή συνάντηση συμβολίζει συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας. Τα χρόνια είναι πονηρά. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και θα έρθουν και περισσότερες. Όσο είμαστε ενωμένοι και όσο προχωρούμε βαστώντας ο ένας το χέρι του άλλου στην ανηφοριά τόσο καλύτερα θα πάμε. Αυτό μόνο θέλω να βλέπω και εύχομαι να συνεχίσετε, όχι μόνο στη Λαμία, στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και -γιατί όχι;- σε όλον τον κόσμο».

Προηγουμένως, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, περιγράφοντας τη συνολικότερη εικόνα που αποτυπώνεται στη φάση που διανύουμε, επισήμανε ότι «σήμερα, όπως φαίνεται, τα σύννεφα του φασισμού, του ρατσισμού και του ναζισμού εξαφανίζονται. Όμως, τα σύννεφα του ιού είναι μπροστά μας. Καλούμαστε με τη δύναμη του ιατρού Αγίου Λουκά, με κοινωνική συνυπευθυνότητα, να αντιμετωπίσουμε, με κοινωνική αλληλεγγύη, σοβαρότητα και σύνεση αυτήν τη δυσκολία».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, αναφερόμενος στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τα προηγούμενα χρόνια όσο και σε αυτήν που εξελίσσεται με την πανδημία, ανέδειξε τις ισορροπίες τις οποίες αναζήτησε η ηγεσία της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας: «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κράτησε με το έργο της Εκκλησίας ενωμένο τον λαό μας. Κράτησε τη συνοχή της κοινωνίας και σήμερα με την πανδημία που ενδεχομένως να προβάλλει και μια νέα οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, την οποία απευχόμαστε, αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, και πάλι ο πράος, ο γλυκύς, ο ήρεμος, ο ισορροπημένος, ο μετριοπαθής, ο συνετός και φρόνιμος πνευματικός ηγέτης μένει κοντά στον λαό».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.