ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιερή οργή για το κλείσιμο των εκκλησιών: «Δεν θα πειθαρχήσουμε – Ας έρθουν να μας συλλάβουν» λένε οι ιεράρχες

1 min read

Ιερά οργή και διάρρηξη των σχέσεων της Εκκλησίας με την κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση να μείνουν κλειστοί οι ναοί και να μην πραγματοποιηθεί καν ο Αγιασμός των Φώτων για να «περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Εκκλησία, πλέον δεν σιωπά, είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί δεν μπορεί: Ο απλός κλήρος είναι εξεγερμένος και η Ιερά Σύνοδος που έχει ισχυρό «φιλοκυβερνητικό» και «Να-τα-βρούμε-με-την κυβέρνηση» λόμπι, δηλώνει πλέον ότι «Δεν θα δεχθεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα» (ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ) μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Πέτσα.

Έχει εμπεδωθεί ότι το σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας μέσω των lockdown, έχει αποτύχει.

Ο συνήθως ήπιος και «συστημικός», όπως πρέπει να είναι ένας πιθανός διάδοχος της Αρχιεπισκοπής, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ αποκάλυψε ότι έχει σταλεί και σχετική επιστολή σε αρμοδίους.

«Να ξέρετε ότι η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, όπου λέμε ότι των Χριστουγέννων δεν θα δεχθούμε να παραμείνουν οι ναοί κλειστοί» είπε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ενώ ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ δήλωσε οργισμένος: «Είναι διωγμός αυτό που αποφάσισαν. Εμείς θα κάνουμε τις λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν».

Πάντως δεν είναι λίγοι οι εκκλησιαστικοί παρατηρητές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «Άργησε πολύ η Ιερά Σύνοδος να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση. Τώρα είναι αργά. Έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος της. Έχει δεχθεί την “αναστολή” της χριστιανικής πίστης στο όνομα μιας δήθεν αντιμετώπισης του κορωνοϊού».

Ας δούμε τι δήλωσε ο Σ.Πέτσας κλείνοντας τους ιερούς ναούς των χριστιανών:

Και η απάντηση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας  Γαβριήλ, που θεωρείται ότι εκφράζει και τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.