ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια λόγω κορωνοϊού

1 min read

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας θα κρίνει την προσφυγή ιδιοκτητών ακινήτων που ζητούν αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστησαν λόγω των μειωμένων ενοικίων που έλαβαν από τους ενοικιαστές τους από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Μάρτιο του 2021 λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό αίτημα να συζητηθεί αγωγή που εκκρεμεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς η υπόθεση αφορά το σύνολο των εκμισθωτών ακινήτων.

Οι προσφεύγοντες ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να τους καταβάλει, νομιμοτόκως, από την επίδοση της αγωγής, αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν εξαιτίας των διατάξεων της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», για τη στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν η απαλλαγή των μισθωτών, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, από την υποχρέωση καταβολής μέρους ή ολόκληρου του μισθώματος από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Μάρτιο του 2021.

  • Με την υπό κρίση αίτηση προβάλλεται ότι τίθεται ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος με βάση το Σύνταγμα (άρθρα 2 παρ. 1, 4 παρ. 1 και 5, 5 παρ. 1, 17 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.), σε σχέση με τις διατάξεις του άρθρου δευτέρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Πρόκειται για πρότυπη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων ενόψει της συζήτησης της αγωγής από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.