ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Τα πέντε SOS για τα χαμένα ενοίκια

1 min read

Πέντε συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για να αποζημιωθούν για το 30% των ενοικίων που έχασαν λόγω της πανδημίας και να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, αυτά είναι τα εξής:
1.Δήλωση COVID


Η δήλωση αυτή υποβάλλεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, την οποία έχει θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ στο σύστημα taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( https: //www.aade.gr/polites /akinita /misthotiria –akiniton). H προθεσμία υποβολής της δήλωσης λήγει αύριο ενώ για τυχόν μεταγενέστερη μείωση του μισθώματος πρέπει να υποβληθεί αρχική ή τροποποιητική μέχρι την 20η ημέρα του μήνα που αφορά η μείωση. Τροποποίηση Δήλωσης COVID που έχει ήδη υποβληθεί μπορεί να γίνει μέχρι αύριο. Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας η δήλωση υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλλει τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας.
2.Στοιχεία που δηλώνονται
Ο ιδιοκτήτης πρέπει να συμπληρώνει κατά περίπτωση τα εξής:
Α. Χρήση μισθίου
-Κατοικία φοιτητή εξαρτώμενου μέλους
-Κύρια κατοικία στην οποία μισθωτής είναι εργαζόμενος και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του
– Κύρια κατοικία στην οποία ο /η σύζυγος /Μέρος Συμφώνου Συμβίωσης (ΜΣΣ) του μισθωτή είναι εργαζόμενος / η και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του/της
-Επαγγελματική στέγη
-Κύρια κατοικία ναυτικού
Β.Το μηνιαίο μίσθωμα πριν από τη μείωση
Γ.Το ποσό του μισθώματος μετά τη μείωση
Δ.Τον μήνα που αφορά η μείωση
3.Ηλεκτρονικό μισθωτήριο
Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά αρχική ή τροποποιητική Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας θα πρέπει να υποβληθεί πριν από την Δήλωση COVID χωρίς την επιβολή κυρώσεων, μέχρι την 1η Ιουλίου του 2020.
4.Ενοικιαστές
Θα πρέπει να αποδεχθούν τη δήλωση των ιδιοκτητών για τους μήνες Μάρτιο έως και τον Ιούνιο κατά περίπτωση μέχρι τις 6 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https://www.aade.gr /polites /akinita/misthotiria –akiniton ). Εάν δεν υποβληθεί δήλωση αποδοχής από τον ενοικιαστή, τότε μετά την παρέλευση της προθεσμίας των τριών ημερών θεωρείται ότι η Δήλωση COVID του ιδιοκτήτη έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.
5.Χειρόγραφη δήλωση
Σε όσες περιπτώσεις είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης περί μεταβολής του μισθώματος, η υποβολή της Δήλωσης COVID γίνεται χειρόγραφα στη ΔΟΥ φορολογίας του εκμισθωτή με συμπλήρωση ειδικού εντύπου δήλωσης. Η ως άνω χειρόγραφη δήλωση υποβάλλεται υπογεγραμμένη και από τον μισθωτή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής αυτού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.