ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Αυγούστου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ιαπωνία: Η τουρκική λίρα είναι πολύ πιθανό να πιάσει εντελώς πάτο…

1 min read

Η τουρκική λίρα ενδέχεται να αποδυναμωθεί μέχρι και το επίπεδο των 8 λιρών ανά δολάριο, σε ένα χρόνο, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού προκαλεί μια “ξαφνική διακοπή” στις αναδυόμενες αγορές και καταγράφει εκροές κεφαλαίων, ανέφεραν οι αναλυτές της Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ενώ η Τουρκία επωφελείται από τη μείωση των τιμών πετρελαίου, η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά, αυξάνοντας τους κινδύνους της ύφεσης, με τον τομέα του τουρισμού, μεγέθους περίπου 12% της οικονομικής παραγωγής της Τουρκίας, είναι πιθανό να πληγεί σκληρά, είπε η MUFG, σύμφωνα με το FX Street.

Η λίρα, η οποία έχει χάσει το 11% της αξίας της φέτος, ίση με μια πτώση το 2019, πιθανότατα θα φτάσει στα 7 ανά δολάριο κατά το τέλος του τριμήνου, δήλωσε η MUFG. Η λίρα υποχώρησε στα 6.71 ευρώ ανά δολάριο την Πέμπτη πριν ανακάμψει στα 6,67 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Η MUFG υπογράμμισε επίσης ότι η μείωση των επιτοκίων τη κεντρικής τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσης ή 1 ποσοστιαία μονάδα, τον περασμένο μήνα, έφτασε το επιτόκιο δανεισμού αναφοράς στο 9,75% και ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. “Υπό αυτές τις συνθήκες, αναμένουμε ότι η λίρα θα αποδυναμωθεί περαιτέρω”, δήλωσε η MUFG.

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΡΑΝΙΑ
ΠΗΓΗ: CAPITAL

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.