ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η υποψήφια Νοτοπούλου μοιράζει 5χίλιαρα σε δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους

1 min read

Λεφτά υπάρχουν και η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να τα μοιράσει.

Λίγο πρίν από τις δημοτικές εκλογές, «αξιοποιώντας» τα κονδύλια του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, μοιράζει 5χίλιαρα σε δεκάδες υπαρκτούς και ανύπαρκτους πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε να μαζέψει ψήφους.

Οι ρουσφετολογικές επιχορηγήσεις υποτίθεται οτι εντάσσονται σε πρόγραμμα του Υπουργείου με τον τίτλο Νεανικές Δράσεις, αλλά φυσικά καμία σχέση δεν έχουν τα χρήματα που μοιράζει η υποψήφια Δήμαρχος με δράσεις νέων ανθρώπων. Προεκλογικές ενισχύσεις είναι όπως γράφει το Protagon…

Οπως για παράδειγμα τα χρήματα που δόθηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας, για να οργανώσει γιορτή προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα η τα 5 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν στον όμιλο Φίλοι ΕΡΤ Σερρων…για να οργανώσει Γιορτή Τέχνης.

Οι ρουσφετολογικές επιχορηγήσεις αυτές είναι μόνο 2 απο τις συνολικά 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν απο το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στα πλαίσια του έργου Νεανικές Δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ. Παρουσιάστηκαν μάλιστα σε ειδική εκδήλωση στην αποθήκη 17 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου μάθαμε ότι συνολικά υποβλήθηκαν 64 προτάσεις. Αλλά όσοι δεν πήραν χρήματα δεν πρέπει να ανησυχούν. Η κ. Νοτοπούλου υποσχέθηκε οτι θα τρέξουν και άλλα προγράμματα. Λεφτά υπάρχουν.

Και αφού λεφτά υπάρχουν γιατί να μην δοθούν 7.000 ευρώ στην Επμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Σερρών, άλλα 7 χιλιάδες ευρώ στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Τυρολόης Σερρών αλλά και 5 χιλιάδες ευρώ για τον Ομιλο Ουνέσκο Σερρών.

Και παρόλο που υποτίθεται ότι θα επανεξέταζε και θα περνούσε από κόσκινο επιχορηγήσεις της προκατόχου του Μαρίας Κόλλιας- Τσαρουχά, όπως αυτή του «Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας», μια χαρά την υπέγραψε στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Οι αποφάσεις που υπέγραψε η Κατερίνα Νοτοπούλου για επιχορηγήσεις συλλόγων

Οι αποφάσεις που υπέγραψε η Κατερίνα Νοτοπούλου για επιχορηγήσεις συλλόγων

Λεφτά υπάρχουν…

Στίς 30 Νοεμβρίου 2018 υπέγραψε ακόμα απόφαση για επιχορήγηση ύψους 4.000 ευρώ στην «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Θεσσαλονίκης» για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης – έκθεσης γλυπτικής.

Η υποψήφια Δήμαρχος όμως είναι γαλαντόμος, και το πάρτι με τα χρήματα του υπουργείου συνεχίζεται. Ετσι 7.000 ευρώ δόθηκαν στον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ Τρίτων, που διοργανώνει τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Αλλα τόσα (7.000 ευρώ) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και ΑνάπτυξηςΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α., φορέα που έχει ως στόχο (σύμφωνα με τη δική του διατύπωση) «να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική ατζέντα ανάπτυξης με ρεαλισμό, συνεργασία και σχεδιασμό». Με πεντοχίλιαρα επιχορηγούνται σύλλογοι όπως οι «Φίλοι της Παραλίας»,επίσης, η αστική μη κερδοσκοπική ΡΙΦΡΕΣ, η οποία ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο, και δεν έχει αναπτύξει κάποια αξιοσημείωτη ή μη δράση. Ακόμη, ο φορέας ACTION ART που αν και ιδρύθηκε από το 2009 εμφανίζει ιδιαίτερη δραστηριοποίηση από το 2017 και πέρα. Η πολιτιστική εταιρία ΕΠΙ ΣΚΟΠΩΝ που αναφέρεται ότι επιχορηγείται, προφανώς είναι ο  πολιτιστικός οργανισμός «Επί σκοπόν», για τον οποίο δεν βρέθηκε ούτε website ούτε κάποια εμφανή δραστηριότητα.

Οι επιχορηγήσεις όμως έχουν και συνέχεια.

Το σωματείο ΑΣΤΕΡΙ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο με φιλανθρωπικές φιλοδοξίες, που στόχο έχει να κατασκευάσει ένα Μουσείο Παπουτσιού στη Θεσσαλονίκη. Δώστε και στο Αστέρι…Ο φορέας ΠΥΘΙΑ ΑΜΚΕ από το Κοκκινόχωμα Καβάλας ασχολείται με σεμινάρια. Το πλέον πρόσφατο στο οποίο μετέχει αφορά «σεμινάριο φυλάκων ιδιωτικής ασφάλειας επιπέδου 2 & προστασίας τρίτου προσώπου – VIP Security» και θα γίνει στην Ελευθερούπολη. Πεντοχίλιαρο και στην Πυθία!

Πιο κερδισμένο όλων, όμως, και με διαφορά, ήταν το δίκτυο YOUTH NEST, για το οποίο εγκρίθηκε το ποσό των 18.600 ευρώ προκειμένου να διοργανωθεί μια βραδιά στο Διοικητήριο και να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κτίριο. Σημειωτέον, οπως γράφει το Protagon, είναι ότι το κτίριο βρίσκεται στο ίδιο σημείο περισσότερο από έναν αιώνα και στην εν λόγω εκδήλωση δεν μετείχαν περισσότεροι από 200 Θεσσαλονικείς.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.