ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple στην παγκόσμια αγορά smartphones

1 min read

Η κινεζική Xiaomi Corporation έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας την αμερικανική Apple Inc κατά 3% στις παγκόσμιες αποστολές.

Η Xiaomi κατέκτησε μερίδιο 17% στις παγκόσμιες αποστολές smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2021, πίσω μόνο από τη Samsung που είχε 19%, αποκάλυψε έκθεση της Canalys Research. Η Apple ήταν στην τρίτη θέση, με μερίδιο αγοράς 14%.

«Η Xiaomi αναπτύσσει γρήγορα τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό», δήλωσε ο διευθυντής της Canalys Research, Ben Stanton, σημειώνοντας ότι οι αποστολές της Xiaomi έχουν αυξηθεί 300% στη Λατινική Αμερική και 50% στη Δυτική Ευρώπη, σε σύγκριση με πέρυσι.

Η έκθεση έδωσε ώθηση στις μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατά 4,1% στις συναλλαγές της Παρασκευής. Η επιτυχία της Xiaomi προέρχεται από μια πρόσφατη αύξηση 83% στις αποστολές smartphone, έναντι αύξησης 15% για τη Samsung και μόνο 1% για την Apple.

Η μέση τιμή πώλησης των smartphones της Xiaomi παραμένει χαμηλή σε σύγκριση με τη Samsung και την Apple, γεγονός που τα καθιστά όλο και πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές.

«Σε σύγκριση με τη Samsung και την Apple, η μέση τιμή πώλησης της Xiaomi είναι περίπου 40% και 75% φθηνότερη αντίστοιχα. Έτσι, μια βασική προτεραιότητα για τη Xiaomi φέτος είναι η αύξηση των πωλήσεων των συσκευών τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Mi 11 Ultra. Αλλά θα είναι μια σκληρή μάχη», καταλήγει η έκθεση

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.