ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Wall Street Journal κατά Facebook: Αφήνει τους διάσημους να παραβιάζουν τους κανόνες

1 min read

Σε μια αποκάλυψη που εκθέτει το Facebook προχώρησε η Wall Street Journal, δημοσιεύοντας εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που δίνουν «ασυλία» στους διάσημους να παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.

Στη «λευκή λίστα» του facebook συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ. Όταν δημοσίευσε το 2019 γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας που τον κατηγόρησε για βιασμό. Οι φωτογραφίες παρέμειναν στο Facebook για πάνω από μία ημέρα, παρά την ξεκάθαρη παραβίαση των κανονισμών για την ανάρτηση μη συναινετικά προσωπικής φωτογραφίας.

Φαίνεται ότι αρκετοί διάσημοι χρησιμοποίησαν το «Xcheck» ή «Cross Check», το σύστημα που δημιουργήθηκε για να περιορίσει τις ενέργειες κατά των πιο δημοφιλών χρηστών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Ιούνιο είχε ειπωθεί στο εποπτικό συμβούλιο ότι το Xcheck χρησιμοποιείται «σε μικρό αριθμό αποφάσεων». Ενώ το Facebook έχει ελαχιστοποιήσει το μέγεθος του συστήματος και τον ρόλο που παίζει στη διαχείριση.

Τα έγγραφα που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα αναφέρουν ότι οι διάσημοι προωθούν την παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες οι ελεγκτές του Facebook έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως «ψευδείς», χωρίς καμία συνέπεια, αλλά «τιμωρούν» τα απλά μέλη του!

Τι απάντησε το Facebook

Την δική της άποψη εξέφρασε στην Wall Street Journal η εταιρεία, αναφέροντας ότι το σύστημα ξεκίνησε για να χρησιμεύσει ως επιπλέον βήμα, για να βοηθήσει στη συγκράτηση περιεχομένου που μπορεί να απαιτεί περισσότερη κατανόηση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του facebook, εργάζονται για να καταργήσουν τη «λευκή λίστα» μετά τον εντοπισμό προβλημάτων με το σύστημα και χαρακτήρισε «παρωχημένες πληροφορίες που συνδέθηκαν για να δημιουργήσουν μία αφήγηση» τα εσωτερικά έγγραφα που δημοσίευσε η εφημερίδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.