ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Βουλγαρία επιστρέφει στην κανονικότητα λόγω ελάχιστων κρουσμάτων και θυμάτων

1 min read

Η Βουλγαρία έχει ελάχιστα θύματα και κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού: 661 κρούσματα και μόλις 28 νεκρούς, σε έναν πληθυσμό περίπου 8 εκατ. ψυχών, χωρίς να επιβάλλει ιδιαίτερα σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Το Κοινοβούλιο ψήφισε στις 6 Απριλίου να χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα, με τις λαϊκές αγορές να επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν καθώς και να μειωθούν τα πρόστιμα για κάποιες δραστηριότητες.

Οι εκκλησίες αύριο Κυριακή των Βαΐων και κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοιχτές, ωστόσο η κυβέρνηση καλεί τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Επίσης, ακυρώθηκε ένα πρώτο διάταγμα που είχε εκδοθεί στις 30 Μαρτίου και προέβλεπε βαριά πρόστιμα μολονότι ήταν πολύ δύσκολο στους πολίτες να βρουν μάσκες στην αγορά.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι δεν προκρίνει τις κυρώσεις, όμως «παρακαλεί τους Βούλγαρους να σεβαστούν τα μέτρα που ήδη παραβλέπονται» στη Σόφια.

Με βάση ένα διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα, οι πολίτες από αύριο είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους όταν κυκλοφορούν έξω.

Οι αρχές θέλουν να γενικευτεί η χρήση μάσκας μέχρι τις 26 Απριλίου στους δημόσιους χώρους και καλούν τους κατοίκους να βρουν κάποιο άλλο προστατευτικό μέσο αν δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν μάσκες, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Δημοσίευση στα Social Media