ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπέβαλε ψήφισμα για την εξαίρεση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

1 min read

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) αναφέρει ότι ο Ρεπουμπλικανός Τάλση Γκάμπαρντ υπέβαλε ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζητώντας την εξαίρεση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι η Άγκυρα παρέχει ανοιχτά στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Τουρκία προμηθεύει στο Αζερμπαϊτζάν τρομοκράτες που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα» και το «Ισλαμικό Κράτος» για να πολεμήσουν στο Αρτσάχ.

Αναφέρεται επίσης ότι από το Αζερμπαϊτζάν ετοξεύθηκε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 προς την κατεύθυνση της Αρμενίας και του Αρτσάχ.

«Και όλα αυτά η Τουρκία κάνει όταν το ΝΑΤΟ καλεί τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιλύσουν το ζήτημα μέσω διαπραγματεύσεων», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Οι συντάκτες της πρωτοβουλίας σημείωσαν επίσης ότι ο Καναδάς αποφάσισε να αναστείλει την πώληση όπλων στην Τουρκία, δικαιολογώντας με την άμεση συμμετοχή του στις μάχες, ωστόσο η Τουρκία εξέφρασε δυσαρέσκεια, επικαλούμενη τις συμφωνίες μεταξύ των χωρών εντός του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Δημοσίευση στα Social Media