ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Βόρεια Κορέα  προχώρησε σε εκτόξευση ενός “νέου τύπου” διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) 

1 min read

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός “νέου τύπου” διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) Hwasong-17 για να ενισχύσει την πυρηνική της αποτροπή κατά του “αμερικανικού ιμπεριαλισμού”, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

Ήταν η πρώτη πλήρης δοκιμή ICBM από τη Βόρεια Κορέα μετά το 2017. Σύμφωνα με τα δεδομένα πτήσης, ο βορειοκορεατικός πύραυλος πέταξε ψηλότερα και μακρύτερα από κάθε προηγούμενη φορά, προτού πέσει στη θάλασσα δυτικά των ακτών της Ιαπωνίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή και επέβλεψε προσωπικά την πυραυλική δοκιμή, υπογραμμίζει το KCNA. “Η εμφάνιση του νέου στρατηγικού όπλου”, υποστήριξε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, “θα κάνει όλον τον κόσμο να συνειδητοποιήσει την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας, για ακόμη μια φορά”.

Η πυραυλική δοκιμή καταδικάστηκε από τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.
Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το KCNA έδειχναν έναν τεράστιο πύραυλο, μαύρου χρώματος με λευκή κεφαλή, να υψώνεται στον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία πύρινη ουρά.

Σημειώνεται πως το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο δημοσίευσε ένα μονταρισμένο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Κιμ Γιόνγκ Ουν μαζί με δύο αξιωματούχους, να ελέγχουν την εκτόξευση του ICBM, με τα πλάνα να θυμίζουν κινηματογραφική παραγωγή και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δίνει… σόου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.