ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία θα κτυπήσει την Ελλάδα μεταξύ 3 Νοεμβρίου και 20 Ιανουαρίου του 2021 αν ηττηθεί ο Τραμπ»!

1 min read

Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με τις εξελίξεις που θα μπορούσε να υπάρξει στα ελληνοτουρκικά σε περίπτωση ήττας του Ν.Τραμπ, το χρονικό διάστημα των 78 ημερών από τις 3 Νοεμβρίου 2020 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 που θα παραδώσει την εξουσία. 

Σε περίπτωση ήττας του Ντόναλντ Τραμπ το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε κίνηση της Άγκυρας που θα «τελειώσει» την ελληνοτουρκική ένταση με μείζονα κρίση και κατάληψη ελληνικού εθνικού εδάφους.

Αναλυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, εκτιμούν πως η Άγκυρα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το «κενό» εξουσίας που θα δημιουργηθεί στις ΗΠΑ, καθώς το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας στις ΗΠΑ θα θυμίζει «εμφύλιο» και το τελευταίο πράγμα που θα ενδιαφέρει την απερχόμενη αμερικανική ηγεσία του Ν.Τραμπ είναι τι θα συμβαίνει στο Αιγαίο, τον Έβρο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο Τ.Μπάιντεν καθώς και το σύστημα των Δημοκρατικών, ακόμα και να ήθελαν, δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν.

Μάλιστα σε περίπτωση που υπάρξουν και βιαιότητες στις ΗΠΑ και αμφισβητήσεις του αποτελέσματος, ποιος θα ασχοληθεί με μία Ελλάδα που θα δεχθεί επίθεση;

Αυτή η αίσθηση δεν επικρατεί μόνο στην ελληνική ηγεσία αλλά και στο Τελ Αβιβ: Ο Ισραηλινός αναλυτής Seth J. Frantzman, ανησυχεί ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την εκλογή του Τζο Μπάιντεν για να χτυπήσει ακόμα και τα συμφέροντα του Ισραήλ!  

«Η Τουρκία τηρεί στάση αναμονής για πρόκληση κρίσης με το Ισραήλ, λόγω της ισχυρής υποστήριξης που δίνει η κυβέρνηση Τραμπ στο Ισραήλ. Τι θα γίνει όμως αν βγει ο Μπάιντεν, δηλώνει ο ίδιος.

Και αν ανησυχούν οι Ισραηλινοί για την κίνηση της Τουρκίας, εντός της περιόδου του κενού εξουσίας και του πιθανού χάους που θα δημιουργηθεί στις ΗΠΑ, φαντασθείτε πώς θα είναι τα πράγματα για την Ελλάδα…

Τα ξημερώματα της επόμενης Τετάρτης θα ξέρουμε αν όντως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα…

Δημοσίευση στα Social Media