ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία «πουλάει» ελληνική ιστορία στον Πόντο, για να αυξήσει τον τουρισμό

1 min read

Οι Αργοναύτες, ο Ιάσων και το Χρυσόμαλλο Δέρας έχουν την τιμητική τους στον Πόντο και συγκεκριμένα στη Βώνα (Περσεμπέ) Κοτυώρων, όπου βρίσκεται το Ιασώνειο Άκρο, με τον σχετικό αρχαιολογικό χώρο.Η περιοχή του Ιασώνειου Άκρου (Yason Burnu), μια στενή μύτη που εισχωρεί στον Εύξεινο Πόντο, έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και αδόμητη ζώνη από το τουρκικό κράτος.

Μάλιστα γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους φορείς να καταστεί ένας ενδιαφέρον και επισκέψιμος τόπος για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους επισκέπτες.


Στιγμιότυπο από τουριστική ατραξιόν στην Αρητιάδα νήσο της Κερασούντας

Και για να γίνει αυτό, πέραν των υποδομών και των εργασιών ανάδειξης του χώρου που γίνονται, οι Τούρκοι προβάλουν και την ιστορία του τόπου, δηλαδή τον Ηρακλή, τον Ιάσωνα, τους Αργοναύτες και το Χρυσόμαλλο Δέρας! 

Ήδη έχει επισκευαστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ή της Παναγίτσας, που βρίσκεται στο ακρωτήριο και φέρεται να έχει χτιστεί το 1869. 

Ο δήμαρχος της πόλης Βώνα (Περσεμπέ) Μουσταφά Τάντογαν, δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών, με την ανάδειξη της ιστορίας του Ιάσωνα και των Αργοναυτών, οι οποίοι έκλεψαν το Χρυσόμαλλο Δέρας από την Κολχίδα. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, ο Δήμος ήθελε να κατασκευάσει αντίγραφο του πλοίου «Αργώ», όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, επειδή το κόστος του εγχειρήματος είναι μεγάλο!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.