ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τούρκοι Ψάχνονται για «θερμό επεισόδιο Σε μια μέρα 88 παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

1 min read

Το τεράστιο πρόβλημα στις διαθεσιμότητές μαχητικών η Άγκυρα το λύνει ρίχνοντας στη «μάχη» τα drones

Κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι η Τουρκία επιδιώκει την δημιουργία «θερμού επεισοδίου», ειδικά από τη στιγμή που τα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν βυθίσει σε απόγνωση τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι η Άγκυρα ακολουθεί τη γνωστή συνταγή της εξαγωγής της εσωτερικής της κρίσης, με επίκεντρο το Αιγαίο, εκεί όπου καθημερινά αναβαθμίζει τις προκλήσεις της, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να κρύψει το πρόβλημα που έχει στις διαθεσιμότητές μαχητικών. Γι’ αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά drones.

Αυτό συνέβη και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου όπου καταγράφηκε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά. Τουρκικά drones προχώρησαν μαζί με μαχητικά F-16 και ελικόπτερα σε 88 παραβιάσεις τους FIR Αθηνών και σε 6 υπερπτήσεις πάνω από το νησί της Κινάρου.

Συνολικά 11 αεροσκάφη (4 UAV, 2 ATR-72, 1 Ε/Π και 4 μαχητικά F-16) παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 88 φορές, με την Πολεμική μας Αεροπορία να κυνηγάει τους εισβολείς.

Και μπορεί τα τουρκικά drones να μην είναι οπλισμένα -τουλάχιστον προς το παρόν- όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα τα αφήνουμε ανενόχλητα να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο. Και βεβαίως είναι στοχοποιημένα από την ελληνική αεράμυνα από τη πρώτη στιγμή που εισβάλουν στον ελλαδικό χώρο. Όμως είναι απαραίτητη και η δική μας εξοπλιστική ενίσχυση με μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα, καθώς έρχεται όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου», αλλά και ατυχήματος στο Αιγαίο, με την Άγκυρα να το επιδιώκει κιόλας για τους ευνόητους λόγους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.