ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία ξεκίνησε κατάληψη του βόρειου Ιράκ – Βομβαρδισμοί με UAV – Συμμαχία με Κούρδους του Ιράκ

1 min read

Για πρώτη φορά η Τουρκία προχώρησε σε αεροπορική επιδρομή σε βάθος 180 χλμ. εντός του Ιράκ εναντίον στόχων στον κουρδικό καταυλισμό «Μαχμούρ» και ετοιμάζετε να προελάσει στην περιοχή με την άδεια, αν όχι με την συνεργασία των Κούρδων του Ιράκ, των Πεσμεργκά, οι οποίοι είχαν σήμερα απώλειες σε φονικές ενέδρες που έστησαν οι Κούρδοι του PKK, αφού οι πρώτοι συνεργάζονται στενά με τους Τούρκους!

Ουσιαστικά η Τουρκία ετοιμάζεται να θέσει υπό τον πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχό της το βόρειο Ιράκ σε βάθος 200 χλμ. με την συνεργασία των Πεσμεργκά (KDP) του Μασούντ Μπαρζανί.

  • Στρατιωτικές πηγές από την Άγκυρα ανέφεραν: «Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το σήμα για την επιχείρηση. Θα γίνει αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι θέμα επιλογής αλλά αναγκαιότητα για την Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να ξεκινήσει μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση στο τρίγωνο Σιντζάρ-Καντίλ-Μαχμούρ.

Το Μαχμούρ είναι εύκολος στόχος για εμάς. Το Σιντζάρ είναι σε μια βραχώδη περιοχή, το Καντίλ έχει μοναδική γεωγραφία αλλά το Μαχμούρ είναι εύκολος στόχος. Το έδαφος δεν αποτελεί εμπόδιο. Θα εκκαθαριστεί σε λίγες ώρες μόλις δοθεί η εντολή».

Μία τουρκική Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων, δύο Τάγματα ορεινών καταδρομών και δύο ίλες πυροβολικού, ήδη προωθούνται βαθιά μέσα στο ιρακινό έδαφος.

  • Οι Πεσμεργκά ουσιαστικά ελέγχουν το Κιρκούκ και η συμμαχία με την Άγκυρα τους εξασφαλίζει από τις σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν απειλήσει να εκδιώξουν διά της βίας τους Κούρδους από την περιοχή και από τρεις διαφιλονικούμενες περιοχές: Το Σίντζαρ, το Μαχμούρ και το Χάνακιν.

Το PKK αποτελεί πρόβλημα για το Μ.Μπαρζανί ο οποίος εξάγει με ασφάλεια, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε τουρκικές εταιρείες (συνδεόμενες πάντα με τον Ρ.Τ.Ερντογάν).

Σήμερα πέντε μαχητές Πεσμεργκά του Μ.Μπαρζανί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε ενέδρα του PKK.

Η αυτοκινητοπομπή των Πεσμεργκά δέχτηκε επίθεση στο όρος Ματίν, κοντά στην πόλη Αμέντι, ενώ εκτελούσε έλεγχο ρουτίνας στην περιοχή.

«Το υπουργείο των Πεσμεργκά ζητά την άμεση ανάληψη δράσης από την ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά του ΡΚΚ για να μπει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Επίσης ζητά από το PKK «να μεταφέρει τον αγώνα του κάπου αλλού, μακριά από τα κουρδικά σπίτια και την περιοχή του Κουρδιστάν».

  • Και μέσα σε αυτή την εικόνα του κουρδικού εμφυλίου η Τουρκία κτύπησε από αέρος τον καταυλισμό Μαχμούρ που θεωρείται «φυτώριο» και κέντρων εκπαίδευσης Κούρδων μαχητών και φιλοξενεί πάνω από 15.000 Κούρδους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.