ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία θέλει να «σύρει» την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο για την Άλωση της Τριπολιτσάς!

1 min read

Στο… χρονοντούλαπο της Ιστορίας κατέφυγαν οι Τούρκοι, προκειμένου να βρουν έναν ακόμη λόγο να κατηγορήσουν τη χώρα μας, βάζοντας αυτή τη φορά στο τραπέζι την περίφημη… Άλωση της Τριπολιτσάς, όπου, σύμφωνα με τους καλούς μας γείτονες διαπράχθηκε «έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας»!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τούρκικη εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία αναφέρει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφύγει στη διεθνή Δικαιοσύνη, σημειώνει πως «το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Το δημοσίευμα της «Yeni Safak»

Η εφημερίδα φιλοξενεί, μάλιστα, και δηλώσεις του Ιρφάν Τατλίογλου, προέδρου της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, ο οποίος επισήμανε ότι «έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία». Ο Τατλίογλου δήλωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα γιόρτασε την 200ή επέτειο της «σφαγής» ως ημέρα τιμής και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να φέρει στην ημερήσια διάταξη αυτή την απάνθρωπη σκληρότητα της Ελλάδας.

Κατόπιν, σημείωσε ότι «θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή».

«Λεκές για την ιστορία»

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι «θυμούνται» την Άλωση της Τριπολιτσάς, αφού και σε πολιτικό επίπεδο το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας την είχε χαρακτηρίσει «λεκέ για την ιστορία».

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε περσινή του ανάρτηση, η οποία συνοδευόταν από γράφημα που δείχνει χάρτη της Πελοποννήσου με… μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί στη θέση της Τρίπολης!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.