ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

1 min read

Η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει αύριο Τρίτη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF)
Ενδεχομένως και θέμα ωρών να είναι η έναρξη νέας τουρκικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία. Η ατμόσφαιρα… μυρίζει μπαρούτι εδώ και μέρες με τη μετακίνηση στρατευμάτων, και σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Sputnik στόχος είναι η συμμαχία των Συριακών Στρατιωτικών Δυνάμεων (SDF) που κατά κύριο λόγο αποτελείται από μαχητές του κουρδικού YPG.

«Η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει την Τρίτη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Συριακών Στρατιωτικών Δυνάμεων (SDF) και έδωσε οδηγίες στις ομάδες της αντιπολίτευσης να προετοιμαστούν», είπε η πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, η Εθνοσυνέλευση ψήφισε υπέρ της παράτασης των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και το Βόρειο Ιράκ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Άγκυρα αφενός θέλει να «καθαρίσει» μεγάλο μέρος της μεθοριακής γραμμής και αφετέρου να ασκήσει πίεση σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Κατ’ άλλες πηγές στις ασκήσεις επί χάρτου περιλαμβάνεται η κατάληψη περιοχών νοτίως της πόλης Κομπάνι, προκειμένου να ενωθούν τα υπό τουρκική κυριαρχία εδάφη στα δυτικά και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Ένας άλλος πιθανός στόχος θα μπορούσε να είναι το αεροδρόμιο κοντά στο Χαλέπι, εκεί όπου έχουν εδραιωμένη παρουσία μονάδες του ΡΚΚ και του ΥΡG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού).

Στις 13 Οκτωβρίου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και δεν εκκαθάρισαν το βόρειο τμήμα της Συρίας από Κούρδους μαχητές. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λύσουν το πρόβλημα και «δεν θα αφήσουν την κατάσταση ως έχει».

Η Τουρκία πραγματοποίησε τρεις μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία ανάμεσα στο 2016 και στο 2019.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.