ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία ετοιμάζει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία

1 min read

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση του infognomonpolitics η Ρωσία δείχνει να θέτει τις κόκκινες γραμμές της στην Τουρκία και να τις παγιώνει με πάσης φύσης τρόπο. Η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεκινήσει νέες επιθέσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία, σύμφωνα με  αξιωματούχο του Συριακού Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το πολιτικό σκέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η Τουρκία περιμένει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα επιθετική έναντι των κουρδικών δυνάμεων στη χώρα που έχει υποστεί πόλεμο και θα καταφύγει σε “ειδικές πολεμικές μεθόδους, όπως χάος, αναταραχή και δολοφονίες”, δήλωσε στο μέλος της κοινής προεδρίας του PYD, Φόζα Γιουσίφ, στην τουρκική εφημερίδα εφημερίδα Özgür Politika. Το PYD, που κυριαρχεί στην κουρδική πλειοψηφική περιοχή στα βορειοανατολικά της Συρίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία λόγω των δεσμών της με το παράνομο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), μια ένοπλη ομάδα που αγωνίζεται για την κουρδική αυτοδιοίκηση στη χώρα για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Η Τουρκία ξεκίνησε τρεις στρατιωτικές επιθέσεις στην Συρία 2016 – το Euphrates Shield το 2016, το Olive Branch το 2018 και το Peace Spring το 2019 – στοχεύοντας κουρδικές δυνάμεις στο βορρά, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί απειλή λόγω των φερόμενων δεσμών τους με το PKK. «Ο πόλεμος και οι κρίσεις θα παραμείνουν στην ατζέντα (της περιοχής) για δύο χρόνια», είπε ο Γιούσιφ. “Η αυτόνομη διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας μπορεί τώρα να παρέχει μια πολιτική λύση για ολόκληρη τη Συρία”, πρόσθεσε. “Ως εκ τούτου, οι δυνάμεις που ασκούν πολιτική επί τόπου στη Συρία πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτήν την εξουσία, η οποία κυβερνά μια περιοχή με εκατομμύρια κατοίκους. “

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: ahvalnews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.