ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία δηλώνει πως θα καταστρέψει νόμιμα τα στρατεύματα του Haftar σε περίπτωση που πλήξουν τα συμφέροντά της στην Λιβύη

1 min read

Η Τουρκία επιβεβαίωσε εκ νέου πως θα καταστρέψει τα στρατεύματα του Haftar σε περίπτωση που απειλήσουν τα τουρκικά συμφέροντα στην Λιβύη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την Πέμπτη επανέλαβε μέσω του εκπροσώπου τύπου, Hami Aksoy, πως η Άγκυρα θα στοχοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο απειλήσει τα συμφέροντά της στην περιοχή της Λιβύης, δημιουργώντας σοβαρές συνέπειες στον εμφύλιο της Λιβύης.

Η δήλωση του Hami Aksoy πραγματοποιήθηκε μετά από τις δηλώσεις Haftar περί βομβαρδισμού των τουρκικών θέσεων στην Λιβύη. 

”Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση περί στοχοποίησης των πολιτοφυλακών του Haftar έρχεται ως αποκύημα της πρόσφατης αναφοράς περί προμήθειας οκτώ Ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων στην αεροπορία του Haftar,  από μία ξένη δύναμη”, ανέφερε ο Hami Aksoy.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Haftar είναι το ”σαφέστερο σημάδι” το οποίο μας δείχνει πως τα στρατεύματά του έχουν ηττηθεί στην περιοχή της Λιβύης, προσθέτοντας πως προσπαθεί μανιωδώς να κλιμακώσει την σύγκρουση στην Λιβύη.

Εν των μεταξύ, ο επικεφαλής της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας του Haftar ,Al-Jaroushi, νωρίτερα ανέφερε πως ετοιμάζεται να διεξαχθεί η μεγαλύτερη αεροπορική εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης έναντι των Τουρκικών πολιτοφυλακών και θέσεων. Ανέφερε πως ”ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του έχουν επώδυνες ώρες μπροστά τους” και πως ”αν δεν παραδοθούν θα σκοτωθούν”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.libyaobserver.ly

Δημοσίευση στα Social Media