ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα την Κύπρο: «Αν κάνει γεωτρήσεις, θα παρέμβουμε» [vid]

1 min read

Νέα προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων που έχει η Τουρκία, σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Με πολύ απλά λόγια, ο Τανζού Μπιλγκίτς απείλησε ανοιχτά την Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα επέμβει, σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει σε γεωτρήσεις, με το πρόσχημα η προστασία των δικαιωμάτων του ψευδοκράτους.  Ο ίδιος είπε πως: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Και συνέχισε: «Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.