ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκάλα της κυβέρνησης Μπάιντεν μετά την ακύρωση του Eastmed, δίνει F-16 στην Άγκυρα

1 min read

Πράκτορας της Τουρκίας στην αμερικανική κυβέρνηση και ευθεία επίθεση στα συμφέροντα της Ελλάδας

Η εύνοια που απολαμβάνει η Άγκυρα είναι πλέον σκανδαλώδης, αλλά η ελληνική εξωτερική πολιτική που υπαγορεύεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη… είναι στον κόσμο της.

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη υπονόμευση των ελληνικών συμφερόντων είναι η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο, αναφέροντας ότι μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία «θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετούσε επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ»!

Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ημερομηνία 17 Μαρτίου, υπογράφεται από το ανώτατο νομοθετικό στέλεχος Naz DurakogluΤην γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες από Τούρκους μετανάστες, που έχει τοποθετηθεί σε καίριας σημασίας θέση μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό και ειδικά στον πυρήνα διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Η εμμονή μάλιστα της Τουρκάλας που έχει την εύνοια της κυβέρνησης Μπάιντεν αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η επιστολή αποτελεί απάντηση σε επιστολή της 4ης Φεβρουαρίου, όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Φρανκ Παλόνε με περισσότερους από 50 βουλευτές και από τα δύο κόμματα, καλούσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να απορρίψει την αγορά της Άγκυρας, αναφέροντας, την έλλειψη δέσμευσης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο ΝΑΤΟ και τις «τεράστιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η σοβαρότατη αυτή εξέλιξη αποδεικνύει επίσης ότι η υψηλόβαθμη Τουρκάλα έχει εντεταλμένη υπηρεσία καθώς, όπως είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr, είναι η ίδια που κρύβεται πίσω από την ακύρωση του EastMed!

Ο σκοτεινός ρόλος της Τουρκάλας που βρίσκεται σε θέση κλειδί μέσα στο State Department, αποκαλύφθηκε από την επιστολή κόλαφο των δύο κορυφαίων Ελληνοαμερικανών βουλευτών: Της Nicole Malliotakis και του Gus Billirakis.

Με την συγκεκριμένη επιστολή οι δύο Ελληνοαμερικάνοι στοχοποιούν ευθέως την Τουρκάλα για τον βρώμικο ρόλο της πίσω από την ακύρωση του αγωγού, ενώ γκρεμίζουν τα ψέματα τα οποία χρησιμοποίησε σε δημόσια τοποθέτηση της προκειμένου να δικαιολογήσει αυτή την εγκληματική απόφαση!

Η επιστολή των Ελληνοαμερικανών βουλευτών για τον ρόλο της Τουρκάλας που προωθεί τα συμφέροντα της Άγκυρας

Και αναφέρουν οι δύο κορυφαίοι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές:

«Παρά το γεγονός πως δεν τον έχουν υποστηρίξει οικονομικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει με συνέπεια τη διπλωματική τους υποστήριξη στο έργο», αναφέρουν οι Μπιλιράκης και Μαλλιωτάκη.

«Θέτουμε στην προσοχή σας την Κοινή Δήλωση της 7ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τον Δεύτερο Στρατηγικό Διάλογο Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας, η οποία ανέφερε:
‘Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη δυνατότητα του προτεινόμενου αγωγού αερίου EastMed να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και την ποικιλία των ενεργειακών πόρων και δρόμων στην Ανατολική Μεσόγειο’.

Την κοινή δήλωση της 28ης Σεπτεμβρίου 2020 σχετικά με την Αναθεώρηση σε Υψηλό Επίπεδο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, με την οποία επαναλαμβανόταν η υποστήριξη στον EMGP:

‘Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα καλωσορίζουν την ολοκλήρωση του ελληνικού Τμήματος του δια-Αδριατικού Αγωγού αερίου (Trans Adriatic Pipeline) και προσδοκούν να συζητήσουν στον προσεχή Στρατηγικό Διάλογο την αμοιβαία υποστήριξή τους στη διασύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας, το έργο της πλωτής μονάδας τροφοδότησης αερίου στην Αλεξανδούπολη, την ιδιωτικοποίηση της υπόγειας μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα, του έργου Διασύνδεσης Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας και άλλα εμπορικά βιώσιμα έργα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον Αγωγό Αερίου EastMed’.

Ακόμα, σας υπενθυμίζουμε την Ενότητα 203 της Πράξης για την Ασφάλεια και την Ενέργεια της Ανατολικής Μεσογείου («EastMed Act»), η οποία προβλέπει ότι:

‘Είναι πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίζει με σθένος την ολοκλήρωση των Αγωγών στην Αδριατική και την Ανατολική Μεσόγειο (Trans Adriatic and Eastern Mediterranean Pipeline) και τη δημιουργία τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο ως μέσο διαφοροποίησης των περιφερειακών ενεργειακών αναγκών από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Να πως μας σκάβουν τον λάκκο και η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να κάνει πως δεν βλέπει και θα είναι πολύ αργά για δάκρυα όταν βρεθούμε προ τετελεσμένων!

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media