ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Θράκη στο στόχαστρο της Τουρκίας.. Το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών..

1 min read

Οι Τούρκοι επιβουλεύονται απροκάλυπτα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η Αγκυρα έχει απλώσει τα δίχτυα της στη Θράκη, χειραγωγεί ένα κομμάτι από τη μουσουλμανική μειονότητα, επιδιώκει τη μετατροπή της από θρησκευτική σε εθνική-τουρκική και κατευθύνει πολιτικά το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, το οποίο στις ευρωεκλογές πρώτευσε σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος, το είπε ξεκάθαρα: «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους. (…) Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, αλλά μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Σημαία μου είναι η ελληνική, αλλά μητέρα σημαία η τουρκική». Μια εύλογη ερώτηση στην κυρία Ασάφογλου είναι η εξής: Ποια στάση θα κρατήσει στο -εξαιρετικά πιθανό- ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Θα πολεμήσει υπέρ της πατρίδας ή υπέρ της μητέρας πατρίδας;

Στο ίδιο μοτίβο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε: «Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και τις διεθνείς συμφωνίες».

Η πρόεδρος του κόμματος ΚΙΕΦ προσπαθεί να δώσει μια εθνική-τουρκική διάσταση στη μειονότητα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταγγέλλει την «καταπίεση» λόγω θρησκείας! Επιλέγει, δε, η εμπρηστική δήλωσή του να γίνει από μια μεγάλη ισλαμική μητρόπολη, όπως είναι η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Τούρκοι με αυτή την αντιφατική στάση -και προδήλως γελοία για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή και λογικό άνθρωπο- δείχνουν τη σαφέστατη πρόθεσή τους να μας ταπεινώσουν εθνικά και να μας ακρωτηριάσουν εδαφικά.

Φυσικά, η άρχουσα πολιτική τάξη της χώρας μας αδιαφορεί πανηγυρικά για τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί και προμηνύουν τη σφοδρή θύελλα η οποία πλησιάζει. Ο τελευταίος Ελληνας που έκανε κάτι για τη Θράκη μας ήταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, που θεσμοθέτησε το επίδομα τρίτου παιδιού για κάθε χριστιανική οικογένεια της Θράκης. Ολοι οι άλλοι ήταν και είναι απόντες…

dimokratianews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.