ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η τερατογένεση από Πανδημία και Ουκρανική κρίση ονομάζεται λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Αντικαταστάθηκε η αλήθεια από την προπαγάνδα

1 min read

Η Πανδημία και η Ουκρανική κρίση δημιούργησαν μια τερατογένεση που ονομάζεται λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που όλοι πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το σημείο της ιστορίας, και αυτό το ερώτημα είναι το εξής: ως κοινωνία πόσα πράγματα θα θυσιάσουμε ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να κερδίσει έναν πόλεμο προπαγάνδας εναντίον του Putin;

Τι εννοούμε;

Τόσο με την πανδημία όσο και με το ουκρανικό… ένα νέο στοιχείο αρχίζει να κυριαρχεί η λογοκρισία των εταιριών νέας τεχνολογίας από το Facebook έως το Twitter και έως την Google.
Τα βασικά πρωτόκολλα ελεύθερου λόγου καταπατήθηκαν και η λογοκρισία ήρθε στο επίκεντρο και δυστυχώς μέρος της κοινωνίας αποδέχεται την λογοκρισία ως μέρος της νέας κανονικότητας.
Υπήρξαν πολλά κύματα λογοκρισίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο τα τελευταία χρόνια από την πανδημία και μετά… έχει συμβεί το εξής τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποκτήσει υπέρμετρη εξουσία και επιβάλλουν νέους κανόνες λογοκρισίας..
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στο Facebook να λογοκρίνει και πως οι κοινωνίες επιτρέπουν την λογοκρισία;

Αυτό που διαφοροποιεί αυτή τη νέα κλιμάκωση της λογοκρισίας από τις προηγούμενες είναι ότι αυτή τη φορά κανείς δεν προσποιείται ότι γίνεται προς το συμφέρον του λαού.
Με τη λογοκρισία των ρατσιστών το επιχείρημα ήταν ότι υποκινούσαν εγκλήματα μίσους και υπήρχε φυλετική παρενόχληση.
Με τη λογοκρισία των σκεπτικιστών του Covid, το επιχείρημα ήταν ότι προωθούσαν παραπληροφόρηση που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα.
Ακόμη και με τη λογοκρισία της ιστορίας του φορητού υπολογιστή Hunter Biden, υποστηρίχθηκε ότι υπήρχε ανάγκη να προστατευθεί η εκλογική ακεραιότητα από παραπληροφόρηση δυνητικά ξένης προέλευσης.

Με τη λογοκρισία που σχετίζεται με τον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ότι γίνεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήνουμε τους ανθρώπους να λένε λάθος πράγματα για αυτόν τον πόλεμο να σκοτώνουν Ουκρανούς, Αμερικανούς, ρώσους ή οποιονδήποτε άλλο.

Ακόμη μεγαλύτερη διαδικτυακή λογοκρισία

«Το YouTube έχει διαγράψει βίντεο που αμφισβητούν την αφήγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Bucha»
Ρωτήστε έναν φιλελεύθερο που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου γιατί υποστηρίζει τη λογοκρισία κάποιου που αμφισβητεί τις αφηγήσεις των ΗΠΑ για τα εντός ή εκτός εισαγωγικών εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στη Bucha και την Μαριούπολη και πιθανότατα θα σας πουν ότι είναι παραπληροφόρηση…
Θα πουν ότι είναι προπαγάνδα
Θα πουν πόσα πληρώνει ο Putin…
Αλλά αυτό που δεν θα μπορέσουν να κάνουν είναι να υπερασπιστούν την λογοκρισία.
Η λογοκρισία είναι το έγκλημα του ανθρώπου κατά της ελεύθερης σκέψης…

Το νέο επιχείρημα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο προπαγάνδας με τη Ρωσία και είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας μας, των μέσων ενημέρωσης να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν αυτόν τον προπαγανδιστικό πόλεμο… επιλέγοντας ακόμη και την λογοκρισία….
Οι ψυχροί πόλεμοι διεξάγονται μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, επειδή ο θερμός πόλεμος θα κινδύνευε να αφανίσει και τις ΗΠΑ και την Ρωσία, αφήνοντας μόνο άλλες μορφές πολέμου, όπως ο ψυχολογικός πόλεμος να εκδηλώνονται.
Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ότι αυτή η νέα κλιμάκωση της λογοκρισίας σώζει ζωές ή προστατεύει τις εκλογές, αλλά υπάρχει ένα επιχείρημα ότι μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση των μακροπρόθεσμων ψυχροπολεμικών τακτικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς;

Σημαίνει ότι αν αποδεχτούμε αυτό το επιχείρημα, εν γνώσει μας συναινούμε σε μια κατάσταση όπου όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, οι ιστότοποι και οι εφαρμογές που αναζητούν οι άνθρωποι για πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο δεν θα στοχεύουν στο να παρουσιάσουν και να αποκαλύψουν τα γεγονότα και την αλήθεια αλλά με στόχο να νικηθεί ο Putin θα αποδεχθούμε το συνειδητό ψέμα….
Σημαίνει εγκατάλειψη οποιωνδήποτε κανόνων και αρχών ενός πολιτισμού βασισμένος στην αλήθεια που καθοδηγείται από γεγονότα.
Με την λογοκρισία αποδεχόμαστε ως μηχανισμό την προπαγάνδα με στόχο να διασφαλιστεί ότι συλλογικά οι κοινωνίες θα βλάψουν την Ρωσία…
Αυτό δεν ονομάζεται δημοκρατία, είναι κάτι πολύ άρρωστο…

Και είναι τελείως παράξενο το γεγονός ότι αυτή είναι μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί για εμάς, χωρίς καμία δημόσια συζήτηση για το αν αυτό είναι το είδος της κοινωνίας που θέλουμε να ζούμε.
Το επιχείρημα «λογοκρίνουμε την ομιλία για να βοηθήσουμε τις κυβερνήσεις μας να διεξάγουν πόλεμο πληροφοριών εναντίον ενός ξένου αντιπάλου» είναι ότι πιο χυδαίο μπορεί να ειπωθεί.
Αντικαθιστούμε την αλήθεια με την προπαγάνδα και νομίζουμε ότι επιτελούμε έργο… όχι συμμετέχουμε σε ένα έγκλημα κατά της αλήθειας….

Πίσω στο 2018 είδαμε έναν ρεπόρτερ του BBC να προειδοποιεί έναν πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του βρετανικού ναυτικού για εικασίες ότι η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα της Συρίας ήταν κατασκευασμένη…
Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι δεν πρέπει να αμφισβητούμε το επίσημο αφήγημα για να μην δίνουμε τροφή στον αντίπαλο…
«Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο πληροφοριών με τη Ρωσία σε τόσα πολλά μέτωπα, πιστεύετε ότι είναι σκόπιμο να δηλώνετε τόσο δημόσια τις θέσεις σας;
Δεν υπάρχει κίνδυνος να θολώσετε τα νερά;», ρώτησε η Annita McVeigh του BBC τον ναύαρχο Alan West.

Γίνεται αντιληπτό ότι είναι δουλειά των δυτικών μέσων ενημέρωσης να χειραγωγούν τις πληροφορίες για το δημόσιο συμφέρον, αντί να λένε απλώς την αλήθεια.
Μια πολύ σημαντική πολιτική στιγμή στις ΗΠΑ από την 11η Σεπτεμβρίου και τα επακόλουθά της, ήταν η νίκη Trump το 206.
Οι κύκλοι που κατασκευάζουν τις ειδήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκλογή του Trump δεν ήταν αποτυχία της πολιτικής του status quo αλλά αποτυχία ελέγχου της πληροφορίας.

Τον Οκτώβριο του 2020, κατά τη διάρκεια του σκανδάλου με τους φορητούς υπολογιστές του Hunter Biden ορισμένοι υποστήριζαν ότι είναι ηθικό καθήκον να κρύψουν γεγονότα από τους πολίτες ώστε να αποτρέψουν την επανεκλογή του Trump.
H περίπτωση του Hunter Biden γιος του προέδρου Biden αποτελεί μια σημαντική απόδειξη για το πώς στήνονται τα γεγονότα και παραπληροφορούν ή λογοκρίνουν.
Ο Hunter Biden είναι πολύ σάπιος αλλά επειδή είναι υιός του προέδρου Biden… η λογοκρισία είναι πρωτοφανής.

Δεν υπάρχει κανένας νόμιμος λόγος για όσους ελέγχουν την Silicon Valley της πιο ισχυρής κυβέρνησης στη γη δηλαδή όλων των εταιριών νέας τεχνολογίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν τους ανθρώπους επειδή διαφωνούν με αυτήν την κυβέρνηση σχετικά με έναν πόλεμο, ωστόσο αυτό ακριβώς συμβαίνει και συμβαίνει όλο και περισσότερο.
Θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους ότι γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό από τις κοινωνίες να φιμώνονται οι άνθρωποι όχι επειδή μεταδίδουν επικίνδυνες πληροφορίες, ούτε ακόμη επειδή υποστηρίζουν πράγματα που είναι ψευδή, αλλά μόνο επειδή λένε πράγματα που υπονομεύουν τον πληροφοριακό πόλεμο των ΗΠΑ.

Θα πρέπει να επιτρέπεται στους ανθρώπους να λένε πράγματα που διαφωνούν με το βασικό αφήγημα…
Μεταξύ του δημοσίου συμφέροντος να ειπωθεί ένα ψέμα και της αλήθειας εσείς τι προτιμάτε;
Θα σας άρεσε να σας λένε ψέματα με πρόσχημα ότι εάν ειπωθεί η αλήθεια θα υποστεί πλήγμα το δημόσιο συμφέρον;
Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν νόμιμη εξουσία να μας πουν ποιο είναι το νόμιμο συμφέρον;

Η ελευθερία του λόγου είναι σημαντική όχι επειδή είναι ωραίο να μπορείς να λες αυτό που θέλεις, αλλά επειδή η ελεύθερη ροή ιδεών και πληροφοριών αποτελεί μηχανισμό ελέγχου των ισχυρών.
Αποτελεί τεράστιο πρόβλημα το γεγονός ότι τόσο πολλοί άνθρωποι έχουν ενσωματωθεί σε αυτές τις γιγάντιες μονοπωλιακές πλατφόρμες που ασκούν λογοκρισία σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κυβερνήσεις

Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να αποδεχθούμε το ψέμα και την προπαγάνδα ως νέα κανονικότητα;
Εάν δεχθούμε την λογοκρισία… κάτι ηθικά και νομικά ανεπίτρεπτο, αύριο η λογοκρισία μπορεί να αγγίξει και εμάς και σίγουρα θα έχουμε ως κοινωνία ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Εάν δεχθούμε το ανήθικο πως περιμένουμε να κυριαρχήσει η ηθική στον κόσμο μας;
Εάν δεχθούμε την λογοκρισία πως θα ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και ποια η προπαγάνδα;

Μην αυτοπαγιδευτούμε στην άβυσσο της αδιαφάνειας και των ψεμάτων…

Πηγη .bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.