ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Συρία έθεσε σε λειτουργία τους ρωσικούς S-300

1 min read

Μετά από αίτημα της Δαμασκού, η Ρωσία και η Συρία διατηρούν στενή αμυντική συνεργασία στη μάχη κατά των ανταρτών και των τζιχαντιστών εντός της Συρίας

Σε λειτουργία φέρεται να έχει θέσει τους ρωσικούς S-300 η Συρία, σύμφωνα με μια ισραηλινή εταιρία δορυφορικής απεικόνισης που ισχυρίζεται ότι αρκετοί εκτοξευτές S-300 βρίσκονται σε ανυψωμένη θέση, υποδεικνύοντας ότι είναι τώρα έτοιμοι για χρήση.

Η ImageSat International (iSi) δήλωσε ότι τρεις εκτοξευτές S-300 βρίσκονται σε όρθια θέση στην πόλη Masyaf στη δυτική συριακή επαρχία Hama.

Μάλιστα, η εταιρία ανέφερε ότι μόνο ένας από τους εκτοξευτές είχε καμουφλαριστεί.

Μετά από αίτημα της Δαμασκού, η Ρωσία και η Συρία διατηρούν στενή αμυντική συνεργασία στη μάχη κατά των ανταρτών και των τζιχαντιστών εντός της Συρίας.

Η συνεργασία Συρίας και Ρωσίας έχει υπονομεύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του Ισραήλ να αποδυναμώσει τις Συριακές και τις Ιρανικές δυνάμεις στη Συρία.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι οι ρωσικοί S-300 δεν ήταν επιχειρησιακά ενεργοί, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά του Ισραήλ σε μια πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε το Τελ-α-βιβ κατά θέσεων εντός της Συρίας.

Εφόσον αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τους υπολογισμούς του Ισραήλ και των Ενόπλων Δυνάμεων τους, καθώς το προηγμένο ρωσκό σύστημα αεράμυνας ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην δυνατότητα του Τελ-α-βιβ να επιχειρεί στρατιωτικά κατά των ιρανικών θέσεων εντός της Συρίας.

Δημοσίευση στα Social Media